H πρόβλεψη κορυφαίου Βρετανού επιδημιολόγου για την πορεία της πανδημίας και την εκτόνωση της κρίσης

Αναμένονται, σύμφωνα με τον καθηγητή Τζόναθαν Βαν-Ταμ, δύσκολοι μήνες — Κλειδί για την αναχαίτιση της πορείας του κορωνοϊού οι ενισχυτικές δόσεις

Σε μια δυσοίωνη πρόβλεψη για τον κορωνοϊό προχώρησε ο καθηγητής και αναπληρωτής επικεφαλής του βρετανικού υγειονομικού επιτελείου, Τζόναθαν Βαν-Ταμ, λέγοντας ότι προμηνύονται δύσκολοι μήνες και πως η πανδημία δεν τελείωσε.

Προειδοποίησε, συγκεκριμένα, για μια πιθανόν «προβληματική» περίοδο γιορτών εξαιτίας της σφοδρής επέλασης του κορωνοϊού, ενώ τόνισε πως η Βρετανία βρίσκεται στο μέσον της μάχης με την πανδημία.

«Το τέλος δεν έχει έρθει, κατά την προσωπική μου άποψη έχουμε ακόμη μήνες μπροστά μας και πιστεύω ότι η κρίση θα αρχίσει να εκτονώνεται από την άνοιξη», δήλωσε ο καθηγητής στο BBC.

«Προσωπικά πιστεύω ότι έρχονται δύσκολοι μήνες», συμπλήρωσε ο Τζόναθαν Βαν-Ταμ.

Όταν ρωτήθηκε εάν το lockdown μπορεί να αποφευχθεί τα Χριστούγεννα, σημείωσε τα εξής: «Τα Χριστούγεννα και γενικά όλοι οι σκοτεινοί, χειμερινοί μήνες θα είναι προβληματικοί».

Εστίασε στην ανάγκη χρήσης μάσκας σε χώρους με υψηλό επίπεδο συνωστισμού όπως και στην ανάγκη λήψης ενισχυτική δόσης και αντιγριπικού εμβολίου.

To τέταρτο κύμα της πανδημίας του κορωνοϊού επελαύνει στην Ευρώπη, καθώς ελάχιστες είναι οι χώρες που δεν καταγράφουν ανησυχητική αύξηση των κρουσμάτων.

Ευρύ πεδίο συζητήσεων ανοίγει το μεγάλο ποσοστό ανεμβολίαστων σε χώρες της Ευρώπης, όπως στη Ρουμανία, τη Βουλγαρία, τη Λετονία, την Τσεχία. Με το τέταρτο κύμα της πανδημίας να βρίσκεται προ των πυλών και τον αριθμό των κρουσμάτων να αυξάνεται σε πολλές χώρες, κυβερνήσεις έχουν αρχίσει να καταρτίζουν ένα plan b, σε περίπτωση έξαρσης του ιού.

Η χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη που συνοδεύτηκε από υψηλή διασπορά του ιού, οδήγησε τη Λετονία σε έκτακτα μέτρα, συγκεκριμένα σε lockdown ενός μήνα.



.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: