Γλυκό κουταλιού καρπούζι δίχρωμο και χωρίς ασβέστη

Υλίκα
  • 1 κιλό φλούδα καρπουζιού με ελάχιστο από το κόκκινο μέρος του
  • Χυμό από 2 μεγάλα λεμόνια
  • 750 γρ. ζάχαρη
  • 60 γρ. μέλι
  • 6-7 γαρίφαλα (μοσχοκάρφια)
  • 1/2 ξυλάκι κανέλας
  • 2 καψουλάκια βανίλια
  • Χυμό από 1/2 λεμόνι
  • 850 γρ. νερό

Εκτέλεση

Ξεφλουδίζουμε λίγο βαθιά τη φλούδα του καρπουζιού έτσι ώστε να φύγει το εξωτερικό σκληρό μέρος του αλλά αφήνουμε μια λεπτή στρώση από το κόκκινο μέρος του καρπουζιού.
Κόβουμε τη φλούδα σε κυβάκια.
Τα βάζουμε σε ένα μπολ με το χυμό των δύο λεμονιών και νερό τόσο όσο να τα σκεπάζει και τα αφήνουμε στον ήλιο για 2-2.5 ώρες (αυτό βοηθάει στο να γίνει το γλυκό τραγανό χωρίς να χρησιμοποιήσουμε ασβέστη)..
Ύστερα, παίρνουμε τα κυβάκια με μια τρυπητή κουτάλα και τα βάζουμε στην κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη, το μέλι, τα γαρίφαλα και την κανέλα και το νερό.
Αφήνουμε το γλυκό να βράσει σε μέτρια θερμοκρασία για 10 λεπτά και ύστερα προσθέτουμε τα γαρίφαλα και την κανέλα.
Αφήνουμε το γλυκό να βράσει για 40 λεπτά σε σιγανή προς μέτρια φωτιά και μετά δυναμώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το γλυκό να βράσει για άλλα 20 λεπτά ή μέχρι να δέσει το σιρόπι του.
Εάν χρειάζεται το ξαφρίζουμε και μόλις δούμε ότι το σιρόπι του έδεσε το αποσύρουμε από την εστία.

Originally posted 2017-07-24 13:30:28.

Πηγή - idiva.gr

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: