Τα ποιο ωραία,γευστικά,αφράτα Γαλακτομπουρεκάκια-Κανταίφι!!!

Τα ποιο ωραία,γευστικά,αφράτα Γαλακτομπουρεκάκια-Κανταίφι!!!!

Χρειαζόμαστε:

Κανταιφι (400 γρ)

200 γρ βούτυρο αγελαδινό λιωμένο!

Κρέμα:

400 ml γάλα,

50 γρ σιμιγδάλι,

25 γρ βούτυρο,

50 γρ ζάχαρη!

Σιρόπι:

2 και 1/2 ποτήρι νερό,

2 και 1/2 ποτήρι ζάχαρη,

μισό λεμόνι!

Φιστίκι!

Εκτέλεση:

Φτιάχνουμε πρώτα το σιρόπι το βράζουμε 5 λεπτά και το αφήνουμε να κρυώσει!

Κάνουμε και την Κρέμα:

Βάζουμε το γάλα και την ζάχαρη να ζεσταθεί!

Ρίχνουμε το σιμιγδάλι ανακατεύουμε και όταν πήξει την κατεβάζουμε ρίχνουμε το βούτυρο ανακατεύουμε και την βάζουμε σε ένα μπολ την σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη και αφήνουμε να κρυώσει!

Ετοιμάζουμε το Κανταΐφι:

Βάζουμε το Κανταΐφι σε ένα ταψί και το ανοίγουμε πάρα πολύ καλά να μην υπάρχει ενωμένη κλωστή πουθενά!

Ρίχνουμε πάνω του το βούτυρο και το ανακατεύουμε πολύ καλά να μουσκέψει!

Βουτυρωνουμε πολύ καλά τα φορμακια και βάζουμε

Κανταΐφι κάτω και πλάγια πατώντας το στην μέση να έχει κενό!

Αφρατευουμε την κρέμα στο μίξερ και στην συνέχεια βάζουμε στο καθένα από μια κουταλιά γεμάτη κρέμα!

Και τα κλείνουμε όλα με Κανταΐφι!

Τα ψήνουμε στους 160 β προ.μεχρι να κοκκινίσουν !

Τέλος μόλις τα βγάζουμε από τον φούρνο τα αφήνουμε για 2 λεπτά θερμοκρασία δωματίου και τα σιροπιαζουμε!

Διακοσμούμε εάν θέλουμε με φιστίκι!

Εκτ΄λεση φωτό συνταγή από κ. Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!


(?)

Πηγή: mageirikikaisintages.blogspot.com

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: