Γλώσσες της πεθεράς

2 φύλλα σφολιάτας

Ανοίγουμε τα φύλλα της σφολιάτας. Τοποθετούμε το ένα πάνω στο άλλο και τα πατάμε μαλακά να ενωθούν, χωρίς όμως να τα μεγαλώσουμε. Εχοντας τη σφολιάτα με τη μεγάλη πλευρά της προς τα εμάς, κόβουμε τη σφολιάτα οριζόντια στη μέση. Κόβουμε και κάθετα σε τέσσερα κομμάτια με αποτέλεσμα να έχουμε συνολικά 8 κομμάτια σφολιάτας. Παίρνουμε το κάθε κομμάτι και στρογγυλεύουμε τις γωνίες ώστε το σχήμα να φέρνει στις “γλώσσες” των ζαχαροπλαστείων. Τις τοποθετούμε σε ταψί που έχουμε απλώσει αντικολλητικό χαρτί και Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° για 10-12 λεπτά.

Κρέμα ζαχαροπλαστικής
300 ml γάλα φρέσκο

3 κρόκους αυγών

50 γρ. ζάχαρη

40 γρ. αλεύρι (κοσκινισμένο)

1 κ.γ. υγρή βανίλια

Εκτέλεση : Σε ενα κατσαρολάκι βάζουμε το γάλα να ζεσταθεί καλά. Μέχρι να αρχίσει να κάνει αφρό στα πλαϊνά τοιχώματα. Μέχρι να ζεσταθεί το γάλα μας, σε ένα γυάλινο μπωλ βάζουμε τους κρόκους και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε πάρα πολύ καλά. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να έχουμε μια λεία πάστα. Κατεβάζουμε το κατσαρολάκι απο τη φωτιά και ρίχνουμε ελάχιστο στο μίγμα των αυγών ανακατεύοντας. Προσθέτουμε και το υπόλοιπο γάλα ανακατεύοντας γρήγορα. Βάζουμε το καινούριο μίγμα μας πίσω στο κατσαρολάκι , το βάζουμε πάλι στο μάτι σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα μας. Την βάζουμε σε ένα μπωλ, προσθέτουμε τη βανίλια και ανακατεύουμε καλα. Καλύπτουμε με μεμβράνη που θα ακουμπά πάνω στη κρέμα και αφου κρυώσει τη φυλάμε στο ψυγείο μέχρι να τη χρειαστούμε. Πριν την χρησιμοποιήσουμε την ξαναχτυπαμε ελαφρά για να αφρατέψει !

Σιροπι
250 ml νερό
250 γρ. ζάχαρη
1 κ.γ. λεμόνι

Βαζουμε όλα τα υλικα και τα βραζουμε για 5 λεπτα απο την ώρα του βρασμού….

Για την σαντιγι
1 φακ. Garni
200 ml γάλα φρέσκο

Χτυπαμε την Garni με το γαλα μεχρι να γινει μια σφιχτη σαντιγί…. βαζουμε στο ψυγείο…..

Συναρμολογηση….
Μόλις βγάλουμε τις σφολιάτες απο το φούρνο, τις κόβουμε οριζόντια στην ένωση. Σιροπιάζουμε τις σφολιάτες με ένα πινελο. Βγάζουμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής και τη σαντιγύ απο το ψυγείο και τις βάζουμε σε κορνέ. Ανοίγουμε τις σφολιάτες εκεί που τις κόψαμε και με τα κορνέ γεμίζουμε τα 3/4 με κρέμα και το υπόλοιπο με σαντιγύ. Βαζουμε τις γλώσσες στο ψυγείο για τουλαχιστον 2 ώρες μέχρι να τις σερβίρουμε….

Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou

Πηγή - idiva.gr

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: