Γιατί ένας άνδρας επιλέγει να συνάψει παράλληλη σχέση;

Ο σύντροφός μου είναι σε διάσταση εδώ και 3 χρόνια με μικρό παιδί. Συνέχεια αναβάλλει το διαζύγιο ενώ συζούμε και προσπαθούμε για το παιδί.

Πριν λίγες μέρες έμαθα πως έχει παράλληλη σχέση με μια κοπέλα εδώ και 16 χρόνια. Έπεσα από τα σύννεφα γιατί μου συμπεριφερόταν σαν να είμαι η γυναίκα της ζωής του. Μου έφτιαξε σπίτι, με φροντίζει σε όλα και δείχνει με πολλούς ρομαντικούς τρόπους την αγάπη του ενώ είναι δίπλα μου σε κάθε δυσκολία.

Τη χρησιμοποιεί για να ξεφεύγει…

Στην αρχή αρνήθηκε τα πάντα αλλά κατόπιν πίεσης παραδέχτηκε πως είχε και άλλη αλλά ότι δεν είναι παράλληλη σχέση. Τη χρησιμοποιεί για να ξεφεύγει από την πραγματικότητα και να παίρνει δυνάμεις. Θέλει να τα ξαναβρούμε και να γυρίσω στο σπίτι μας, αλλά νομίζω πως δεν έχει καταλάβει την έκταση του γεγονότος.

Γιατί να κάνει κάτι τέτοιο ενώ είμαστε καλά; Γιατί σέρνει αυτήν την κοπέλα 16 χρόνια ενώ θα μπορούσε να είναι μαζί της, αφού τη γνωρίζει πολύ πριν γνωρίσει εμένα; (3 χρόνια εμείς).

Στο ερώτημα απαντά η Ψυχολόγος Σοφία Αντύπα

Από ότι φαίνεται ο σύντροφος σας είναι ικανός να πείθει όλες τις γυναίκες γύρω του, για την απόλυτη αφοσίωση του, (για δικούς του σκοπούς) και να πετυχαίνει ακριβώς τον στόχο του, ο όποιος είναι να μην τον εγκαταλείπει ποτέ καμιά.

Χρειάζεται να φύγετε μακριά από αυτόν τον άνθρωπο ο όποιος είναι άκρως χειριστκός και ανώριμος. Χειρίζεται εσάς, τη γυναίκα του και την παράλληλη σχέση που έχει. Δεν μπορεί και δεν θα μπορέσει από ότι φαίνεται να είναι ποτέ ειλικρινής. Ούτε καν στον ίδιο του τον εαυτό.

Γιατί είστε μαζί;

Δεν αντέχει να βρίσκεται σε μια σχέση και χρειάζεται πάντα διεξόδους, ώστε να μην χρειαστεί ποτέ να νιώσει «εγκλωβισμό». Φέρεται, και πάντα θα φέρεται υποτιμητικά στις γυναίκες γύρω του.

Οι σχέσεις δεν έχουν αξία και ο ίδιος δεν έχει ιδιαίτερη- από ό,τι καταλαβαίνετε- ηθική. Το ερώτημα εδώ είναι το εξής: Μετά από αυτά που έχετε ανακαλύψει, για ποιον λόγο εσείς έχετε ανάγκη να έχετε έναν τέτοιον άνθρωπο δίπλα σας;

Σοφία Αντύπα
Ψυχολόγος

Παράλληλη σχέση: Όταν το «εγώ» του είναι πάνω από το «εμείς»

Σχέση με παντρεμένο: Ποιες γυναίκες γίνονται το «τρίτο πρόσωπο»

Ζευγάρι και γάμος: Οι «παγίδες» που απειλούν τη σχέση

sxeseis-teen

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: