Ξεσάλωσαν οι Τούρκοι στο Αιγαίο: 113 παραβιάσεις και 6 εμπλοκές!

Νέο κρεσέντο προκλητικότητας από την τουρκική πολεμική αεροπορία σημειώθηκε σήμερα πάνω από το Αιγαίο.

Δώδεκα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη F- 16 και 3 μη επανδρωμένα αεροσκάφη UAV πραγματοποίησαν 113 παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου και σε τρεις περιπτώσεις η δραστηριότητά τους εξελίχθηκε σε εμπλοκή με τα ελληνικά αεροσκάφη επιφυλακής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αύξηση της έντασης στο Αγαίο σημειώθηκε την ώρα που η τουρκική προεδρία πανηγυριζε για τη συνάντηση με τον Τζο Μπάιντεν και τις διαβεβαιώσεις ότι οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να στηρίζουν το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού των F-16…

Aπό τις 113 παραβιάσεις οι 39 έγιναν από τα F-16 και οι υπόλοιπες 74 από τα UAV. Μια από τις παραπάνω παραβιάσεις ήταν η υπέρπτηση που πραγματοποίησε ζεύγος τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών F-16 στην Κίναρο.

Συγκεκριμένα, τα τουρκικά αεροσκάφη εισήλθαν στο FIR Αθηνών, χωρίς να καταθέσουν σχέδιο πτήσης, παραβίασαν τον εθνικό εναέριο χώρο και πέταξαν, στις 10:26, πάνω από την Κίναρο στα 33.000 πόδια.

Τα τουρκικά F-16 και αεροσκάφη πραγματοποίησαν επίσης 15 παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών.

Όπως αναφέρει το ΓΕΕΘΑ, σε όλες τις περιπτώσεις αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν, σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια τακτική.

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: