«Φτάσαμε» με τον Ζερόμ Καλούτα: Ένα επεισόδιο αφιερωμένο στη μαγεία της Ηπείρου (trailer)

Διαφήμιση – Advertisement

Πολλές συγκινήσεις, μελωδίες, παρέες και υπέροχες εικόνες περιμένουν τον Ζερόμ Καλούτα και τους τηλεθεατές της εκπομπής «Φτάσαμε», την Κυριακή 22 Οκτωβρίου, στις 17:00, σ’ ένα επεισόδιο αφιερωμένο στη μαγεία της Ηπείρου: από το πανέμορφο κεντρικό Ζαγόρι μέχρι τη Ζίτσα των αμπελιών, τα περήφανα Πωγωνοχώρια και την επιβλητική λίμνη Ζαραβίνα.

Ο Ζερόμ μυείται στη ζωή και στις παραδόσεις των ανθρώπων της περιοχής. Συμμετέχει στην παραδοσιακή νεροτριβή χαλιών και κιλιμιών στο Καλπάκι, εξερευνά τα πανέμορφα Ζαγόρια και λέει «ναι» στην πρόκληση του ράφτινγκ στον Βοϊδομάτη.
Μαθαίνει τα μυστικά του ηπειρώτικου πολυφωνικού τραγουδιού στην Κάτω Μερόπη και κάνει μια στάση για… οίνο και άρτο στη Ζίτσα, όπου με τη βοήθεια μικρών κοριτσιών τρυγάει σταφύλια, παίρνει μια γεύση από το παραδοσιακό πάτημα των φημισμένων σταφυλιών της και φτιάχνει τη διάσημη ηπειρώτικη κασιόπιτα.
Το ταξίδι φτάνει μέχρι την πανέμορφη και ανεξερεύνητη λίμνη Ζαραβίνα, μια από τις πιο βαθιές λίμνες της Ελλάδας. Με μια υπέροχη παρέα, ο Ζερόμ κατασκηνώνει δίπλα στη λίμνη και διαπιστώνει από πρώτο χέρι τη γοητεία της επαφής με τη φύση, αλλά και τη σχέση της μουσικής ηπειρώτικης παράδοσης με το μπλουζ…

(?)

greek-web-tv.com

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: