Φοιτήτρια του πανεπιστημίου Ιωαννίνων κοιμόταν σε ντουλάπα εργαστηρίου

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Ιωαννίνων, το οποίο με αφορμή την παρουσία φοιτητών συζήτησε το πρόβλημα στέγασης που απειλεί 200 περίπου φοιτητές με διακοπή των σπουδών τους, ακούστηκε μια καταγγελία που υπογράμμισε πως «την προηγούμενη χρονιά βρήκαμε φοιτήτρια να κοιμάται μέσα σε ντουλάπα εργαστηρίου».

Ο επικεφαλής της παράταξης «Γιάννενα Τώρα», Άρης Μπαρτζώκας, ο οποίος είναι καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, μετέφερε τη μαρτυρία στο σώμα, τονίζοντας πως το φαινόμενο γίνεται ολοένα και πιο έντονο.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα epiruspost.gr, οι φοιτητικές εστίες δεν μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες που έχει προκαλέσει η οικονομική κρίση και δεκάδες φοιτητές, που οι οικογένειές τους έχουν μηδενικό ή ελάχιστο εισόδημα, δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν δωμάτιο και αδυνατούν να μείνουν στην πόλη.

Το Πανεπιστήμιο επιχείρησε να διασφαλίσει δωμάτια σε ξενοδοχεία της πόλης, ωστόσο δεν βρήκε ιδιαίτερη ανταπόκριση. Με δεύτερη πρόσκληση, ζητά να διαθέσουν δωμάτια είτε ξενοδοχεία είτε συγκροτήματα ενοικιαζόμενων δωματίων.

Αναγνωρίζοντας τη σπουδαιότητα του προβλήματος, διαπαραταξιακή αντιπροσωπεία του Δημοτικού Συμβουλίου θα συναντηθεί με τον Περιφερειάρχη και τον Πρύτανη προκειμένου να εξεταστούν λύσεις ενώ ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο ακόμη και της οικονομικής συνδρομής του Δήμου.

Οι φοιτητές ανέδειξαν και το πρόβλημα της μετακίνησης λόγω του ακριβού εισιτηρίου, το οποίο επίσης αναγνώρισε το Δημοτικό Συμβούλιο και αναμένεται η ανάληψη πρωτοβουλιών.

ellada

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: