F1: Μια από τα ίδια και στο Grand Prix Las Vegas- Ο Max στην 1η θέση του βάθρου

Ο αγώνας στο Λας Βέγκας ήταν εντυπωσιακός και το ενδιαφέρον κράτησε μέχρι τον τελευταίο γύρο. Είχε δύο εγκαταλείψεις, Safety Cars, ποινές, μονομαχίες, αλλά στο τέλος ο νικητής ήταν ο Ολλανδός παγκόσμιος πρωταθλητής 2023.

Ο Max Verstappen μπορεί να πιέστηκε λίγο σήμερα, κατάφερε όμως να πάρει την 18η νίκη, αφήνοντας δεύτερο τον Leclerc και τρίτο τον teammate του Perez. Εγκατέλειψαν οι Norris και Hulkenberg ενώ απομένει ένα ακόμα Grand Prix για να ολοκληρωθεί η σεζόν.

Μόλις έσβησαν τα πέντε φώτα έσβησαν ο πρωτοπόρος Leclerc δεν μπόρεσε να στρίψει πρώτος. Ο Max Verstappen τον «έσπρωξε» άθελα του λόγω των ελαστικών που ήταν ακόμη κρύα και έβγαλε τον Μονεγάσκο εκτός πίστας.

Ο οδηγός της Ferrari ζήτησε ζητήσει από τους οργανωτές να του παραχωρήσει πίσω την 1η θέση ο Ολλανδός, κάτι που όμως δεν έγινε. Απλά ο  Max δέχθηκε ποινή 5 δευτ. Κάτι που δεν επηρέασε το τελικό αποτέλεσμα.

Ο Russell διατήρησε την τρίτη θέση του όπως και ο Gasly την τέταρτη.

Η πρώτη εγκατάλειψη ήρθε στον 3ο γύρο, όταν ο Lando Norris της McLaren έχασε τον έλεγχο του πίσω μέρους του μονοθεσίου και έπεσε με πολλά χιλιόμετρα στις μπαριέρες. Η δεύτερη εγκατάλειψη του αγώνα, θα είναι αυτή του Hulkenberg από μηχανική βλάβη.

Εκατοντάδες οι celebrities που βρίσκονταν στην πίστα μόνο αγώνα δεν έβλεπαν ενώ οι πιλότοι εξέφρασαν τη δυσαρέσκεια τους για το υπερβολικό πάρτι που πραγματοποίησαν οι διοργανωτές την πρώτη ημέρα του 3ημέρου. Ιδιαίτερα ο Ολλανδός ανέφερε πως ένιωσε σαν κλόουν σε όλο αυτό το πάρτι της FIA, καταλογίζοντας στην οργάνωση ότι παίρνει την προσοχή από το αγωνιστικό μέρος και την δίνει όλη στην ψυχαγωγία και τα σόου.

Για πολλούς γύρους οι Leclerc – Perez – Verstappen  άλλαξαν θέση με τη βοήθεια του DRS.  Τελικά ο Ολλανδός θα πάρει μία ακόμη νίκη με τον Μονεγάσκο στη δεύτερη θέση να κερδίζει τις εντυπώσεις και το χειροκρότημα.

Η τελική κατάταξη.

 

Η βαθμολογία των οδηγών

Η βαθμολογία των κατασκευαστών

Η αυλαία του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος της F1 θα κλείσει στις 26 Νοεμβρίου με το Grand Prix στο Abu Dabi.

 

F1: Μια από τα ίδια και στο Grand Prix Las Vegas- Ο Max στην 1η θέση του βάθρου gr.

now24.gr-auto

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: