Θεσσαλονίκη: Στον προβλήτα του λιμανιού που δένουν τα κρουαζιερόπλοια μετακινήθηκε το αντιτορπιλικό «Βέλος»

Στον προβλήτα 2 του λιμανιού της Θεσσαλονίκης, εκεί όπου δένουν τα κρουαζιερόπλοια, μετακινήθηκε το λαβωμένο από τη χθεσινή θαλασσοταραχή πλωτό μουσείο του Πολεμικού Ναυτικού, «Βέλος».

Μετά το μεγάλο ρήγμα που άνοιξε στο σκαρί του, το ιστορικό αντιτορπιλικό πλοίο μετακινήθηκε στο λιμάνι ώστε να καταγραφούν οι ζημίες, να γίνει πλήρης απάντληση των υδάτων που εισέρρευσαν και να γίνουν εργασίες αποκατάστασης σε ένα προστατευόμενο από τους ανέμους σημείο.

Το ρυμουλκό πλοίο «Dionysos Z», που κατέπλευσε χθες προς συνδρομή του «Βέλους», συμμετείχε στη μετακίνησή του στο λιμάνι. 

Υπενθυμίζεται ότι το αγκυροβολημένο πλοίο υπέστη μεγάλη σχισμή στην πρύμνη του από τις προσκρούσεις επάνω στο κρηπίδωμα της Νέας Παραλίας εξαιτίας των κυμάτων, ενώ προκάλεσε μικροφθορές σε σημείο του ξύλινου ντεκ της Νέας Παραλίας. Με το πρώτο φως της ημέρας, γερανός και δύτης βρέθηκαν στο ύψος του Μεγάρου Μουσικής όπου βρισκόταν αγκυροβολημένο το ταλαιπωρημένο πλοίο για την πρώτη καταγραφή του σοβαρού πλήγματος που δέχθηκε το κήτος.

Ακολουθήστε το Newsbeast στο Viber και μάθετε πρώτοι τα σημαντικότερα νέα

ΕΛΛΑΔΑαντιτορπιλικο Βελοςλιμανι Θεσσαλονικης

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: