F1: «Άπιαστος» ο Max Verstappen- Κέρδισε άνετα το Sprint Race Αμερικής

Ο Ολλανδός στο Sprint της Αμερικής ,που ξεκίνησε στη μία τα ξημερώματα ώρα Ελλάδος είχε κερδίσει την Pole Position αφού έκανε τον καλύτερο χρόνο στο Sprint Shootout. Μόλις έσβησαν τα κόκκινα φώτα πλασαρίστηκε σωστά, δεν αιφνιδιάστηκε από τη Ferrari του Charles Leclerc και έστριψε πρώτος στην πρώτη στροφή της πίστας.

Ο Leclerc προσπάθησε να τον περάσει αλλά ο Ολλανδός του έκλεισε την εσωτερική. Αυτό εκμεταλλεύτηκε ο Hamilton που προσπέρασε τον πιλότο της Ferrari πριν προλάβει να αντιδράσει.

Αυτή η κίνηση του Hamilton ήταν έξυπνη γιατί στο τέλος του αγώνα κέρδισε πολύτιμους βαθμούς για να διεκδικήσει τη 2η θέση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα. Ο Sergio Perez που έχει περισσότερους βαθμούς από τον Βρετανό κάνει συνέχεια λάθη κάτι που προβληματίζει την ομάδα της Red Bull.

Ο Ολλανδός παγκόσμιος πρωταθλητής Max Verstappen φαίνεται δεν είναι διατεθειμένος να κάνει αγώνα στρατηγικής. Μπορεί να έχει εξασφαλίσει τον 3ο Παγκόσμιο Τίτλο αλλά αυτό δεν του ρίχνει το ρυθμό και το πάθος του να αυξήσει τις νίκες στο ενεργητικό του. Στον αγώνα επέβαλε το δικό του ρυθμό και δεν αμφισβητήθηκε από κανέναν.

Ο Leclerc δεν μπόρεσε να πλασαριστεί στην 2η θέση. Ο Hamilton έδειξε αποφασισμένος να διεκδικήσει τη νίκη αφού το μονοθέσιό του έχει τη δύναμη να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της πίστας του Όστιν. Δεν τα κατάφερε όμως να περάσει τον Verstappen παρά το γεγονός ότι αρκετές φορές βρέθηκε στο DRS του Ολλανδού. Την τριάδα συμπλήρωσε ο Leclerc ενώ πίσω του τερμάτισε ο Lando Norris.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: