Έβρος: Η στιγμή που πολίτες «συλλαμβάνουν» μετανάστες μέσα σε χωράφια (βίντεο)

Εδώ και μερικές ημέρες, κάτοικοι του Έβρου έχουν ριχτεί στη μάχη φύλαξης των συνόρων και προσπαθούν να αποτρέψουν την είσοδο μεταναστών και προσφύγων από τα σύνορα, βοηθώντας τα σώματα ασφαλείας.

Κάτοικοι από το Πέπλο, τις Φέρες, τον Πόρο, το Αρδάνιο, την Βρυσούλα μέχρι και το Τυχερό πραγματοποιούν περιπολίες στο Δέλτα του Έβρου αλλά και στα ορεινά αποτρέποντας την είσοδο μεταναστών στο ελληνικό έδαφος.

Σε βίντεο-ντοκουμέντο που δημοσίευσε το Πρώτο Θέμα φαίνονται εθνοφύλακες και ομάδες κατοίκων του Έβρου να συνδράμουν τις δυνάμεις του στρατού και της αστυνομίας στις πιο δύσβατες περιοχές και σε αχαρτογράφητα σημεία, τα οποία ελάχιστοι είναι σε θέση να γνωρίζουν.

Αγρότες με τρακτέρ και αναμμένους προβολείς στοχεύουν όπου παρατηρείται κίνηση και στη συνέχεια επεμβαίνουν ένοπλες ομάδες πολιτών που σαρώνουν την περιοχή με τα τετράτροχα οχήματα τους.

Όπως αναφέρει το protothema.gr, οι εικόνες τραβήχτηκαν με κάμερα κινητού τηλεφώνου, ξημερώματα 3ης Μαρτίου, ώρα 04.20. Μια μικρή ομάδα ανδρών που επιβαίνουν σε αγροτικό όχημα αντιλαμβάνονται ύποπτες κινήσεις μέσα στα χωράφια και έπειτα φαίνονται να “συλλαμβάνουν” όσους προσπαθούν να μπουν παράνομα στη χώρα.

ellada

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: