Εστιατόριο μαγειρεύει τη σπεσιαλιτέ του στην ίδια κατσαρόλα για σχεδόν μισό αιώνα


Μεγάλη δημοτικότητα — και δικαίως — έχει πάρει ένα εστιατόριο στη γειτονιά Ekkamai στη Μπανγκόκ της Ταϊλάνδης, που σερβίρει μια σούπα 50 ετών. Ο λόγος που έχει γίνει viral, όμως, στα κοινωνικά δίκτυα είναι επειδή σιγοβράζει τον ίδιο ζωμό στην ίδια κατσαρόλα για περισσότερα από 45 χρόνια. Η οικογενειακή επιχείρηση έγινε διάσημη για τον ζωμό σούπας με noodles και βόειο κρέας, που ονομάζεται «neua tune». Το δημοφιλές πιάτο περιλαμβάνει συστατικά όπως βραστό και ωμό βοδινό κρέας, πατσά, σκόρδο, κανέλα, μαύρο πιπέρι, ρίζα κόλιανδρου και περίπου δώδεκα κινέζικα βότανα. Το 2020, ο ιδιοκτήτης τρίτης γενιάς της επιχείρησης, Nattapong Kaweeantawong, είπε στην ιστοσελίδα «Great Big Story»: «Για 45 χρόνια, ο ζωμός της σούπας μας δεν πετιέται ποτέ μετά το μαγείρεμα μιας ημέρας. Κρατάμε τον ζωμό όλη τη νύχτα και μετά τον χρησιμοποιούμε, για να μαγειρέψουμε τη σούπα της επόμενης μέρας. Ο ζωμός διατηρείται και μαγειρεύεται εδώ και 45 χρόνια, δίνοντας στο πιάτο μοναδική γεύση και άρωμα». Ο Kaweeantawong καθησύχασε τον κόσμο, ξεκαθαρίζοντας […]

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: