Έρευνα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για σελίδες στο Facebook που προτρέπουν τα παιδιά να μην φοράνε μάσκα

Έρευνα ξεκίνησε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για σελίδες στο Facebook, που καλούν τους γονείς να μην φορέσουν μάσκα στα παιδιά τους όταν θα τα στείλουν στα σχολεία.

Σύμφωνα με το OPEN η δικογραφία μετά την έρευνα θα σταλεί στις δικαστικές Αρχές και στη συνέχεια η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος θα εντοπίσει και θα φέρει προ των ευθυνών τους, τους διαχειριστές αυτών των σελίδων.

Υπάρχουν ομάδες, όπως μια συγκεκριμένη στο Facebook, που ήδη φιλοξενεί περισσότερα από 16.000 μέλη και έχει τίτλο «Κανένα παιδί με μάσκα στο σχολείο» και φωτογραφία ένα παιδί με μάσκα, όπου αναγράφεται «I cant breathe», όπως η φράση που έλεγε ο George Floyd στους αστυνομικούς που τον δολοφόνησαν.

Μάσκες από τα νηπιαγωγεία εισηγήθηκε η επιτροπή λοιμωξιολόγων: Το αποδέχεται το υπουργείο Παιδείας

Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, ανέφερε ότι η εισήγηση των ειδικών για μάσκες από τα νηπιαγωγεία γίνεται αποδεκτή.

Συγκεκριμένα η κ. Κεραμέως ανέφερε στον Alpha ότι η επιτροπή των λοιμωξιολόγων έχει εισηγηθεί οι μαθητές να φοράνε μάσκα από το νηπιαγωγείο και σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.

Σε εκείνο το σημείο η υπουργός ρωτήθηκε αν η συγκεκριμένη εισήγηση γίνεται αποδεκτή, απαντώντας: «Την αποδεχόμαστε», αλλά σημείωσε πως όλες οι ανακοινώσεις σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων θα γίνουν τη Δευτέρα.

ellada

Tags: , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: