Ερντογάν: Η άποψη των Ταλιμπάν για τις γυναίκες δεν θα είναι η ίδια με πριν από 20 χρόνια

«Οι συνθήκες στις δύο χώρες δεν μπορούν να αξιολογηθούν με τον ίδιο τρόπο», είπε ο Τούρκος πρόεδρος

Για τις εξελίξεις στο Αφγανιστάν και τις ανησυχίες που έχουν προκύψει σχετικά με την επόμενη ημέρα όσον αφορά στα δικαιώματα των γυναικών μετά την ανάληψη της εξουσίας από τους Ταλιμπάν, τοποθετήθηκε ο Τούρκος πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν.

Όπως είπε την Κυριακή, σύμφωνα με το bianet.org, «η τουρκική κυβέρνηση μπορεί να κάνει όλα τα δυνατά βήματα για τις γυναίκες στο Αφγανιστάν για να έχουν τα ίδια δικαιώματα με την Τουρκία, αλλά οι συνθήκες στις δύο χώρες δεν μπορούν να αξιολογηθούν με τον ίδιο τρόπο».

«Κατά καιρούς έρχονταν γυναίκες βουλευτές από το Αφγανιστάν. Μιλούσα μαζί τους. Όταν μιλούσαν για τις γυναίκες τους, έλεγαν ότι έχουν σημειώσει πρόοδο. Έδειχναν τις γυναίκες μας ως παράδειγμα», παρατήρησε ο Ερντογάν. Είπε δε στην συνέχεια πως «νομίζω ότι η άποψη των Ταλιμπάν για τις γυναίκες δεν θα είναι η ίδια με πριν από 20 χρόνια. Πιθανότατα θα δουν μια αλλαγή σε αυτό το θέμα. Η επιμονή στη θέση τους δεν θα έχει νόημα», προσθέτοντας ότι η Τουρκία είναι έτοιμη να δώσει «την υποστήριξή της» και σε αυτό το θέμα.

«Δεν μπορώ να πω, πως με το Αφγανιστάν, δεν μπορούμε να μην υπογράψουμε μια συμφωνία, όπως αυτή που έχουμε με τη Λιβύη. Αρκεί, απέναντι μας, να βρούμε ομολόγους. Γιατί να μην υπογράψουμε μια τέτοια συμφωνία; Εμείς θέλουμε να λύσουμε προβλήματα» ανέφερε ακόμα.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: