Επιστρέφει η «Κεραία» με τη Ρέα Βιτάλη: Άνοια, η σύγχρονη μάστιγα (trailer)

Διαφήμιση – Advertisement

Η «Κεραία» με τη Ρέα Βιτάλη επανέρχεται μ’ έναν νέο κύκλο εκπομπών, την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2023, στις 22:00, στο ΕΡΤNEWS και την Κυριακή 15 Οκτωβρίου, στις 24:00, στην ΕΡΤ1.

Αφιερωμένη στην κοινωνική έρευνα, η εκπομπή συνεχίζει την τηλεοπτική πορεία της με «δύσκολα» θέματα, καθώς η Ρέα Βιτάλη πιστεύει ότι «Αν οι άνθρωποι αντέχουν να ζουν αυτά που ζουν, δεν επιτρέπεται σε εμάς να λέμε “Δεν αντέχω να βλέπω”».
Με μια πλουραλιστική ομάδα εξαιρετικών συνομιλητών, ώστε παράλληλα με την επιστημοσύνη τους να καταθέτουν και τα βιώματά τους, σκοπός της εκπομπής είναι κάθε θέμα να αναπτύσσεται πολύπλευρα, κουρδίζοντας όσο πιο πολλές σκέψεις και «μήπως;» στον τηλεθεατή.
Η «Κεραία» θα μεταδίδεται κάθε Τετάρτη, στις 22:00, από το ΕΡΤNEWS και κάθε δεύτερη Κυριακή, στις 24:00, από την ΕΡΤ1. 
Επεισόδιο 1ο: «Άνοια» 
Η πρώτη εκπομπή του νέου κύκλου της «Κεραίας», με τη Ρέα Βιτάλη, που μεταδίδεται την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2023, στις 22:00, στο ΕΡΤNEWS, πραγματεύεται την άνοια ως σύγχρονη μάστιγα. Μια ασθένεια που παρασύρει στον Γολγοθά της, κυρίως τους φροντιστές των ασθενών, όσο και όλη την οικογένεια.
Η Ρέα Βιτάλη συναντά στο Αιγινήτειο Νοσοκομείο τον καθηγητή νευρολογίας στο ΕΚΠΑ  Νικόλαο Σκαρμέα και τη νευρολόγο-ψυχίατρο και πρόεδρο της Εταιρείας Αlzheimer Αθηνών δρ Παρασκευή Σακκά.
Επισκέπτεται, επίσης, το Ιατρείο Μνήμης και κέντρο ημέρας της εταιρείας Alzheimer Αθηνών, στο Μετς Παγκρατίου, και παρακολουθεί μαζί με τους επισκέπτες, το ημερήσιο πρόγραμμα της δομής που βοηθάει προληπτικά ασθενείς με άνοια, καθώς και μια πρότυπη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων, το «Ρέστειον», όπου ο διευθυντής Μόνις Χαλέγουα αλλά και η ψυχολόγος Ρία Πανουσοπούλου μιλούν για τη φροντίδα και την «αποκατάσταση» ανθρώπων που βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο της νόσου.
«Χειρότερο από το να μην σε αναγνωρίζει ο γονιός σου, είναι, το να θεωρεί την παρουσία σου ως εχθρική που εισβάλει στον χώρο του» αναφέρει ο ηθοποιός Μάνος Πετούσης.
«Αφήνεις τη μητέρα σου όπου να ‘ναι; Δεν γίνεται, έχεις και μία ηθική. Και θυμώνεις. Από ένα σημείο και μετά ο θυμός γίνεται ένα συναίσθημα που κοιμάσαι και ξυπνάς μ’ αυτό». Το ίδιο συγκλονιστική είναι και η εξομολόγηση της Λέττας Στεγανίδου που φροντίζει την πάσχουσα από άνοια μητέρα της.

Παρουσίαση-ιδέα-έρευνα: Ρέα Βιτάλη
Σκηνοθεσία: Άρης Λυχναράς
Αρχισυνταξία: Βούλα Βουδούρη
Μοντάζ: Κώστας Κουράκος
Παραγωγή: Θοδωρής Καβαδάς

(?)

greek-web-tv.com

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: