Επί τάπητος οι οικονομικές εξελίξεις σε Ελλάδα και Κύπρο

Επί τάπητος οι οικονομικές εξελίξεις σε Ελλάδα και Κύπρο

Επί τάπητος οι οικονομικές εξελίξεις σε Ελλάδα και Κύπρο

Με τον πρόεδρο της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργο Λιλλήκα συναντήθηκε στα κεντρικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος Τάσος Κορωνάκης και συζήτησαν τις εξελίξεις στην οικονομία σε Ελλάδα και Κύπρο.

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, εκφράστηκε η πεποίθηση ότι αν η ελληνική κυβέρνηση επιτύχει κάποιες από τις επιδιώξεις της, αυτό θα ασκούσε ευεργετική επίδραση -με την έννοια ορισμένων διεκδικήσεων- και στην Κύπρο.

Επίσης, κατέστη σαφής η κοινή βούληση των δύο κομμάτων για σεβασμό στην κυριαρχία του κάθε κράτους και στο αναφαίρετο δικαίωμα κάθε κυβέρνησης να καταθέτει και να υλοποιεί το δικό της πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων.

Επισημάνθηκε επιπλέον, ότι στην Κύπρο μετά το Μνημόνιο υπήρξαν μεγάλες περικοπές στις κοινωνικές δαπάνες, ενώ μεγάλο πλήγμα υπέστησαν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, όπως και στην Ελλάδα.

Σε ό,τι αφορά το Κυπριακό, τονίστηκε η ανάγκη εξεύρεσης λύσης και υπογραμμίστηκε ότι μια διαδικασία επανέναρξης ενός δημοκρατικού διαλόγου για εξεύρεση λύσης συνιστά τη μόνη απάντηση στις εντάσεις που εκδηλώνονται την περίοδο αυτή.

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ διατυπώθηκε η διάθεση του κόμματος για παροχή οποιασδήποτε συμβολής για εξεύρεση βιώσιμης λύσης που θα εξασφαλίζει τα δικαιώματα, τον τερματισμό της κατοχής και την ειρηνική συνύπαρξη Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων.

Από την πλευρά της Συμμαχίας Πολιτών στη συνάντηση έλαβαν μέρος εκτός του Γιώργου Λιλλήκα, το μέλος της Γραμματείας, Σίμος Αγγελίδης και το μέλος του Παραρτήματος Ελλάδας του κόμματος, Άριστος Δωρίδης, ενώ από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, εκτός του Τάσου Κορωνάκη, έλαβαν μέρος η Σία Αναγνωστοπούλου από την ΚΟ του κόμματος και ο Γιάννης Μπουρνούς, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ και υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων και Εξωτερικής Πολιτικής.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: