Επαναλειτουργεί το καφέ στο πάρκο του ναού του Αγίου Ανδρέου Πατρών – Ποιοί το ανέλαβαν

Υπό νέα διεύθυνση και μάλιστα γνωστής και επιτυχημένης Πατρινής επιχείρησης στον χώρο της εστίασης, αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής, ξεκίνησε εδώ και λίγες μέρες να λειτουργεί ο χώρος της καφετέριας που βρίσκεται κάτω από το νέο ιερό ναό του Πολιούχου των Πατρών, Αγίου Ανδρέου. Η ταμπέλα της επιχείρησης έχει ήδη τοποθετηθεί και το μαγαζί λειτουργεί και πάλι μετά από ένα διάστημα περίπου ενός μηνός που είχε μείνει κενό.

Τον χώρο ανέλαβε η Πατρινή επιχείρηση Παναγιώτης Μυλωνάς & Υιοί, οι οποίοι διαθέτουν ζαχαροπλαστεία – καφέ – αρτοποιεία και σε άλλα μέρη της Πάτρας όπως κοντά στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο «Ο Άγιος Ανδρέας», στο πάνω μέρος της πλατείας Υψηλών Αλωνίων και αλλού.

Όπως ανέφερε μιλώντας στο thebest.gr, ο προιστάμενος του ναού του Αγίου Ανδρέου, Πρωτοπρεσβύτερος π. Νικόλαος Σκιαδαρέσης, ο οποίος και υπέγραφε τη δημόσια προκήρυξη για την πρόσκληση ενδιαφέροντος ενοικίασης του χώρου, πρόκειται για μία σοβαρή και επιτυχημένη επιχείρηση, η οποία αναλαμβάνει έναν πολύ καλό χώρο που αγαπούν οι Πατρινοί και αποτελεί μία πραγματική όαση δροσιάς, αναψυχής, χαράς και ξεκούρασης.

Επίσης ο π. Νικόλαος Σκιαδαρέσης υπογράμμισε πως η καφετέρια στο πάρκο του Αγίου Ανδρέα που καταλήγει στην Ακτή Δυμαίων, βρίσκεται κάτω από τους θόλους του Πολιούχου των Πατρών, του Πρωτόκλητου Αποστόλου Ανδρέου, γεγονός που αποτελεί την καλύτερη ευλογία τόσο για τους υπευθύνους της επιχείρησης αλλά και για τους επισκέπτες που θα έρχονται για να ξαποστάσουν, να πιουν τον καφέ και το αναψυκτικό τους.

Επίσης ο π. Νικόλαος Σκιαδαρέσης χαρακτήρισε την επιχείρηση Μυλωνάς ως πολύ καλά οργανωμένη και πρόσθεσε πως πρόκειται για μία πολύ καλή επιλογή.

Ο χώρος είχε λειτουργήσει κατά το παρελθόν και είχε γίνει ιδιαίτερα γνωστός και αγαπητός με την επωνυμία «Πατρινό» ενώ τα τελευταία τρία περίπου χρόνια, η ονομασία του ήταν Νέο Παλλάς και λειτουργούσε υπό νέα διεύθυνση, προσφέροντας πάντα καφέ, γλυκό και φαγητό σε ένα από τα καλύτερα σημεία της Πάτρας.

Τέλος να αναφέρουμε πως την ευθύνη της οικονομικής εκμετάλλευσης – αξιοποίησης του κυλικείου – καφετέριας στο πάρκο απέναντι από τον νέο και τον παλαιό ιερό ναό του Αγίου Ανδρέου, έχει το εκκλησιαστικό συμβούλιο του ναού του Πολιούχου των Πατρών και σκοπός, όπως τονίζεται στην προκήρυξη είναι η οικονομική στήριξη και συμβολή στο έργο και λειτουργία του ναού του Πολιούχου.

Αξίζει να τονιστεί πως ο συγκεκριμένος χώρος βρίσκεται σε μία προνομιακή θέση, μέσα σε πράσινο και με θέα τόσο το νέο επιβλητικό ναό του Πολιούχου Αποστόλου Ανδρέου όσο και τη θάλασσα, του Πατραικού κόλπου.

Επίσης ο χώρος θα προσφέρεται και για τους επισκέπτες του ναού που είναι πολλοί και όλη τη διάρκεια του χρόνου, μιας και συχνά πολλά πούλμαν με τουρίστες σταματούν στο ναό του Αγίου Ανδρέου.

Επιμέλεια κειμένου: ΤΑΚΗΣ Γ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

xespao.gr-topika

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: