Ένταση και μικροεπεισόδια στη μαθητική παρέλαση στην Αθήνα

Ένταση και μικροεπεισόδια στη μαθητική παρέλαση στην Αθήνα

Η ΜΠΑΝΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΚΡΥΒΕ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΗΜΟΥΣ!
Ένταση δημιουργήθηκε λίγο μετά τις δέκα το πρωί στην πλατεία Συντάγματος, μεταξύ αστυνομικών και μελών της οργάνωσης «Σπίθα» που αντιδρούσαν στην έντονη αστυνομική παρουσία στο σημείο. Μάλιστα οι προχώρησαν και σε μία προσαγωγή, μέλους της κινήματος «Σπίθα». 
Συγκεντρωμένοι σήκωσαν πανό για την και διαμαρτυρήθηκαν και για την ισχυρή αστυνόμευση και τον αποκλεισμό της περιοχής. Αστυνομικοί τους απώθησαν με τις ασπίδες τους, ενώ έγινε και μία προσαγωγή μέλους του κινήματος «Σπίθα» του Μίκη Θεοδωράκη.

Εν τω μεταξύ, ενώπιον του υφυπουργού Παιδείας Θ. Παπαθεοδώρου διεξήχθη η μαθητική παρέλαση, για την επέτειο της 25ης Μαρτίου στην Αθήνα. 

Ο υφυπουργός στο τέλος της παρέλασης αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στο συμβολισμό της επετείου λέγοντας ότι «εκφράζει τον αγώνα του ελληνικού λαού για ανεξαρτησία». Είναι μία εξέγερση -πρόσθεσε- που δίδει μήνυμα ενότητας στη δύσκολη περίοδο που διανύουμε.

Την παρέλαση άνοιξε η φιλαρμονική ορχήστρα του δήμου Αθηναίων και ακολούθησε το Λύκειο Καλαβρύτων με το λάβαρο της Επανάστασης.

Ακολούθησαν οι μαθητές από δημοτικά, γuμνάσια και λύκειαδημόσια και ιδιωτικά, ενώ ηπαρέλαση ολοκληρώθηκε με τα μέλη του συλλόγου Αεροπολιτών Μάνης, της Παγκρήτιας Ενωσης και τους οδηγούς και προσκόπους μαζί με τα παιδιά των special Olympics.

Πριν την παρέλαση έγινε η καθιεωρώμενη κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη.

Η μπάντα του δήμου έκρυβε τους επισήμους…

Για την κακή διοργάνωση διαμαρτυρήθηκαν οι δημοσιογράφοι που κάλυπταν τη μαθητική παρέλαση καθώς το σημείο όπου τους είχε επιτραπεί να σταθούν ήταν σε μακρινή απόσταση από την λεωφόρο Αμαλίας, αφού δεν επιτρεπόταν σε κανέναν που δεν είχε διαπίστευση να πλησιάσει στην περιοχή γύρω από τη , με αποτέλεσμα να μη μπορούν να τραβήξουν φωτογραφίες και υλικό από την παρέλαση.

Επίσης, όπως ανέφεραν, η μπάντα του Δήμου Αθηναίων είχε πάρει θέση ακριβώς απέναντι από την εξέδρα των επισήμων, γεγονός που δυσκόλεψε ακόμα περισσότερο τα τηλεοπτικά συνεργεία να τραβήξουν πλάνα. 

Ταυτόχρονα κανένας γονιός δεν μπόρεσε να παρακολουθήσει τα παιδιά του να παίρνουν μέρος στην παρέλαση, ενώ ερωτηθείς για το ζήτημα ο υφυπουργός Παιδείας, κ. Θ. Παπαθεοδώρου, αρνήθηκε να απαντήσει. 
newpost.gr

Ένταση και μικροεπεισόδια στη μαθητική παρέλαση στην Αθήνα

Tags: , , , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: