Ένα ποτήρι νερό γεμάτο αρώματα!

Από την Κική ΤριανταφύλληΑρωματισμένο νερό είδα για πρώτη φορά, πριν από πολλά χρόνια, σε ένα σνακ μπαρ στη Στοκχόλμη. Πάνω στον πάγκο ήταν…τοποθετημένες μερικές γυάλινες καράφες με νερό και παγάκια, ανάμεσα στα οποία επέπλεαν στη μία ροδέλες αγγουριού, στην άλλη ροδέλες λεμονιού και σε μια τρίτη φυλλαράκια δενδρολίβανου. Από τότε το κάνω κι εγώ όταν έχω καλεσμένους στο σπίτι, αλλά και κάθε μέρα, ειδικά το καλοκαίρι, που πρέπει να πίνουμε πολύ νερό, το οποίο συνήθως μου φαίνεται αδιάφορο και βαρετό, όχι όμως αν είναι αρωματισμένο. Πίνεται  πολύ ευχάριστα και το κυριότερο έχει μηδέν θερμίδες, ενώ είναι γεμάτο αντιοξειδωτικά και βιταμίνες. O πιο απλός και αγαπημένος μου συνδυασμός είναι λεμόνι – δυόσμος. Σε ένα μεγάλο ποτήρι ρίχνω μερικές ροδέλες  λεμονιού (αφού το πλύνω) και μερικά φύλλα δυόσμου, μπόλικα παγάκια και παγωμένο νερό. Γεμίζω κάθε τόσο το ποτήρι μου με νερό και αυτό είναι όλο.

Συνδυασμοί

Μπορείτε να κάνετε άπειρους συνδυασμούς, είναι θέμα γούστου, εγώ σας προτείνω απλά για λόγους ασφαλείας να προτιμάτε βιολογικά βότανα, φρούτα και λαχανικά. Κόψτε τα σε ροδέλες ή μπαστουνάκια, προσθέστε το αγαπημένο σας αρωματικό βότανο, γεμίστε την κανάτα με νερό, σκεπάστε με διαφανή μεμβράνη και αφήστε την τουλάχιστον 1-2 ώρες στο ψυγείο πριν σερβίρετε. Δοκιμάστε:

Ένα ματσάκι με διάφορα αρωματικά βόταναΡοδέλες από αγγούρι με κλαδάκια από φρέσκο εστραγκόν, άνηθο ή δυόσμοΡοδέλες από λεμόνι, πορτοκάλι και λάιμΡοδέλες από λεμόνι και κλαδάκια δενδρολίβανουΡοδέλες από λεμόνι και κυβάκια ανανάΚύβους από καρπούζι με ροδέλες από αγγούρι και λάιμΚύβους από καρπούζι και πεπόνιΡοδέλες από γκρέιπφρουτ και κλαδάκια βασιλικούΦράουλες κομμένες στα δύο και φυλλαράκια μένταςΦράουλες και ακτινίδια κομμένα σε λεπτές φέτεςΠιπεριές, πράσινες-κόκκινες-πορτοκαλί κομμένες σε μπαστουνάκια

Μαστίχα: Εκτός από την ευεργετική δράση της, έχει γεύση μοναδική. Σε ένα μπουκάλι του νερού ρίξτε μερικά δάκρυα μαστίχας και βάλτε το στο ψυγείο για 2-3 ώρες. Κάθε φορά που πίνετε ένα ποτήρι συμπληρώστε με νερό. Ανανεώστε τη μαστίχα μετά από δυο εβδομάδες.

syntages

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: