Εμμένει ο ΣΥΡΙΖΑ στις κατηγορίες περί bank run

Εμμένει ο ΣΥΡΙΖΑ στις κατηγορίες περί bank run

Εμμένει ο ΣΥΡΙΖΑ στις κατηγορίες περί bank run

Η πόλωση ενώπιον της αυριανής πρώτης ψηφοφορίας για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας βρίσκεται στα ύψη, με την ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης να προσπαθεί να κάψει όλα τα σενάρια συγκρότησης προεδρικής πλειοψηφίας.

Χαρακτηριστική στην κατεύθυνση αυτή είναι η χθεσινή ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ κατά της συγκρότησης κυβέρνησης ειδικού σκοπού. Η ηγεσία της Κουμουνδούρου έχει τις πληροφορίες πως μεταξύ δεύτερης και τρίτης ψηφοφορίας ενδέχεται ανεξάρτητοι βουλευτές και εφόσον οι βουλευτές που ψηφίσουν απέχουν από τον αριθμό 180, να θέσουν θέμα συγκρότησης κυβέρνησης ειδικού σκοπού με άλλον πρωθυπουργό, μια πρόταση που ενδέχεται να υποστηριχτεί και από άλλους.

Ο ελληνικός λαός δεν ξεγελιέται με δήθεν λύσεις τύπου Παπαδήμου, τονίζει η Κουμουνδούρου, εκτιμώντας πως προσπαθούν να κάμψουν τη λαϊκή βούληση, για να μείνει όρθιο το ίδιο σύστημα που έχει γκρεμιστεί συθέμελα στη συνείδηση της κοινωνίας. Μόνη λύση οι εκλογές επιμένει ο ΣΥΡΙΖΑ, που έθεσε το θέμα της κυβέρνησης ειδικού σκοπού όχι απλώς γιατί έχει πληροφορίες ότι κάποιοι το προγραμματίζουν, αλλά και γιατί επιδιώκει να εμπεδώσει ενόψει και της προεδρικής εκλογής εικόνα αποσταθεροποίησης του πρωθυπουργού.

Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ φέρεται πεισμένη πως μοιάζει σχεδόν αδύνατη η συγκέντρωση των 180 βουλευτών από την κυβέρνηση. Και χθες, ωστόσο, στενοί συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα συνέχισαν τις επαφές τους με ανεξάρτητους βουλευτές και επίφοβους βουλευτές άλλων κομμάτων. Παράλληλα, μάλλον είδαν ως μήνυμα προς αυτούς τη δήλωση του Φώτη Κουβέλη πως δεν θεωρεί αργυρώνητους ή αποστάτες βουλευτές της ΔΗΜΑΡ που τυχόν ψηφίσουν υπέρ της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας.

Εν τω μεταξύ στις 4 το απόγευμα σήμερα συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος, προκειμένου να συζητήσει επί του Προσχεδίου του Προγράμματος Τετραετίας που συγκροτεί η Επιτροπή Προγράμματος υπό τον Γιάννη Δραγασάκη.

Ταυτόχρονα θα συζητηθεί και η συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής. Η Αριστερή Πλατφόρμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη και αρκετά στελέχη της πλειοψηφίας επιθυμούν συνεδρίαση της ΚΠΕ στις 21 και 22 Δεκεμβρίου.

Ο Γραμματέας της ΚΕ Δημήτρης Βίτσας αντιπροτείνει στις 27 και 28, δυο ημέρες πριν από την τελευταία ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας, προκειμένου να περιοριστούν οι εσωκομματικές αντιδράσεις για τα ψηφοδέλτια και τις συμμαχίες του κόμματος.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: