Ελένη Τοπαλούδη: «Επιτέλους τα ισόβια να είναι ισόβια», δηλώνει ο πατέρας της

«Δεν μπορεί αυτά τα τέρατα (σ.σ καταδικασθέντες για τις δολοφονίες) να βγουν από τη φυλακή ύστερα από δεκαπέντε χρόνια για να συνεχίσουν τη ζωή τους και ίσως να κάνουν τα ίδια και χειρότερα», δήλωσε ο Γιάννης Τοπαλούδης

«Και να ζητήσουν συγγνώμη τι να το κάνουμε εμείς οι γονείς της; Ένας εγκληματίας έρχεται στους γονείς του θύματος για να πάρει άφεση αμαρτιών και αυτοί θα του πουν σε συγχωρούμε; Για να βγει στην κοινωνία και να ξανακάνει τα ίδια και χειρότερα; Θα μπορούσε να το πει αυτό κάποιος γονιός; Ο μόνος που μπορεί να δώσει συγγνώμη είναι ο θεός. Εμείς δεν έχουμε τέτοιες ψυχικές δυνάμεις. Φαντάζομαι πως κανένας γονιός δεν έχει κάτι τέτοιο», δήλωσε στον Alpha, ο πατέρας της Ελένης Τοπαλούδη, Γιάννης.

«Ζητάμε αλλαγή του νόμου και εμείς αλλά και οι άλλες χαροκαμένες μάνες και τα ισόβια να είναι ισόβια. Δεν μπορεί οι οικογένειες των γυναικών που έχουν δολοφονηθεί  να ζουν έναν ισόβιο ψυχολογικό γολγοθά. Δεν μπορεί αυτά τα τέρατα (σ.σ καταδικασθέντες για τις δολοφονίες) να βγουν από τη φυλακή ύστερα από δεκαπέντε χρόνια για να συνεχίσουν τη ζωή τους και ίσως να κάνουν τα ίδια και χειρότερα.  Γι’ αυτά λοιπόν τα τέρατα το σύστημα θα πρέπει να είναι τιμωρητικό. Σωφρονιστικό αποκλείεται να γίνει γι’ αυτά τα τέρατα. Θεωρούμε ότι αυτοί οι άνθρωποι δεν μπορούν να σωφρονιστού», προσθέτει ο Γιάννης Τοπαλούδης. 


Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cjxxixra3l3t)

«Μέσα στην εβδομάδα δήλωσα ότι συμβολικά ο πρωθυπουργός θα μπορούσε να φωνάξει την ημέρα της μητέρας αυτές τις χαροκαμένες μάνες για μια ουσιαστική συζήτηση επί των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν. Παράλληλα θα πρέπει να γίνει συνάντηση με όλους τους αρχηγούς των κομμάτων γιατί αυτό το πρόβλημα τείνει να γίνει μάστιγα. Γίνοντα μάστιγα οι γυναικοκτονίες, οι παιδοκτονίες και δυστυχώς και κάτι άλλο για το οποίο δεν πληρώνει κανένας από αυτούς που είναι η λεγόμενη οικογενειοκτονία. Δεν είναι η γυναικοκτονία ή η παιδοκτονία. Δολοφονούν ολόκληρη την οικογένεια και γι’ αυτό δεν θα πληρώσουν ποτέ. Εμείς θα ζούμε ολόκληρη τη ζωή μας σε έναν ισόβιο ψυχολογικό θάνατο. Έχει ρωτήσει κανείς τι τραβάει το παιδί μας;  Προσπαθούμε να είμαστε όσο πιο διακριτικοί γίνεται απέναντί του. Κλείνουμε την πόρτα του δωματίου του και απ’ έξω κλαίμε γοερά. Βγαίνοντας από το δωμάτιο λέει “μάνα γιατί κλαίς;”. Όμως εμείς το παιδί μας αλλά και την Ελένη μας τους μεγαλώσαμε με αξίες και η πιο σημαντική αξία είναι ο σεβασμός της ζωής», επεσήμανε ακόμη.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: