“Έξω και… γρήγορα”, το μήνυμα των “έξι” στο Λονδίνο!

Στη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών των έξι ιδρυτικών χωρών της ΕΕ (Γερμανία, Γαλλία, Λουξεμβούργο, Ολλανδία, Βέλγιο, Ιταλία) το μήνυμα ήταν ξεκάθαρο. “Έξω και γρήγορα…”

Οι έξι ιδρυτικές χώρες ζητούν ξεκάθαρα από τη Βρετανία την άμεση έναρξη της διαδικασίας εξόδου από την ΕΕ και δεν καλύπτονται από την παραίτηση Κάμερον τον Οκτώβριο.

Μοιάζει να μην μπορούν να περιμένουν μέχρι τότε και θεωρούν πως η αίτηση αποχώρησης πρέπει να γίνει άμεσα.

«Πρέπει να κρατήσουμε την Ε.Ε. μακριά από την αβεβαιότητα» τόνισε χαρακτηριστικά ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαϊερ.

«Η Βρετανία πρέπει να ενεργοποιήσει άμεσα το Άρθρο 50, για να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις» τόνισε από την πλευρά της Γαλλίας, ο Ζαν-Μαρκ Ερό. «Το Λονδίνο δεν πρέπει να παίξει το παιχνίδι της γάτας με το ποντίκι» έσπευσε να συμπληρώσει.

Εκ μέρους του Βελγίου, ο Ντιντιέ Ράιντερς επισήμανε την ανάγκη η Ευρώπη να δώσει απαντήσεις στα φλέγοντα ζητήματα των πολιτών, όπως η μετανάστευση, η ασφάλεια και οι θέσεις εργασίας.

Ο ομόλογός του από την Ολλανδία, Μπέρτ Κέντερς δήλωσε ότι η Ευρώπη δεν μπορεί να αποδεχθεί την ύπαρξη ενός «πολιτικού κενού».

Πηγή: ysterografa.gr

ΦΩΤΟ: eurokinissi.gr

karfitsa.gr-Diethni

Tags: , , , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: