Εξαπάτησαν ηλικιωμένο τάζοντάς του επίδομα στο Ηράκλειο

Θύμα απάτης από έναν άγνωστο που του τηλεφώνησε την Τρίτη λέγοντάς του πως είναι ο λογιστής του, έπεσε ένας 80χρονος κάτοικος του Ηρακλείου ο οποίος πείστηκε ότι δικαιούται 270 ευρώ μέσω του προγράμματος market pass. Ο ανυποψίαστος ηλικιωμένος δεν φαντάστηκε ότι είχε να κάνει απατεώνα και ακολούθησε τις οδηγίες του, κάνοντας συναλλαγή μέσω ΑΤΜ.

Όμως, αντί να δει επίδομα, διαπίστωσε ότι έγιναν από τον τραπεζικό λογαριασμό του δυο διαδοχικές μεταφορές χρημάτων συνολικού ύψους 5.000 ευρώ σε δύο άλλους λογαριασμούς. Ο 80χρονος κατήγγειλε την απάτη στην Ασφάλεια Ηρακλείου που αναζητά τον δράστη και τους κατόχους των λογαριασμών στους οποίους μεταφέρθηκαν τα χρήματα.

Απάτη με την πώληση τροχοβίλας

Πρόλαβε τα χειρότερα ένας 56χρονος Έλληνας από τη Ρόδο, ο οποίος θέλησε να αγοράσει μια τροχοβίλα από αγγελία που εντόπισε στο διαδίκτυο. Αφού συμφώνησε με τον φερόμενο ως πωλητή στο ποσό των 4.500 ευρώ, κατέθεσε από τον λογαριασμό της συζύγου του 500 ευρώ σε λογαριασμό μιας Ελληνίδας. Όμως, ο “πωλητής” ζήτησε άλλα 1.750 ευρώ για να κοπεί το τιμολόγιο και ο 56χρονος αρνήθηκε, καθώς αντιλήφθηκε ότι επρόκειτο για απάτη και τότε ο άγνωστος διέκοψε την επικοινωνία μαζί του και “κατέβασε” την αγγελία. Οι αστυνομικοί της Ασφαλείας ερευνούν την υπόθεση και προσπαθούν να ταυτοποιήσουν την κάτοχο του λογαριασμού.

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: