Εκλογές ΝΔ: Στο 11.3% η διαφορά Μεϊμαράκη-Μητσοτάκη

Ανακοινώθηκαν λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Τρίτης τα τελικά αποτελέσματα του πρώτου γύρου των εσωκομματικών εκλογών για την ανάδειξη προέδρου της Νέας Δημοκρατίας.
Όπως ανακοίνωσε ο προεδρεύων της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής (ΚΕΦΕ) Γιάννης Τραγάκης, οι τέσσερις υποψήφιοι έλαβαν τα εξής ποσοστά:
Ευάγγελος Μεϊμαράκης: 39,8% (160.823 ψήφους)
Κυριάκος Μητσοτάκης: 28,5% (115.162 ψήφους)
Απόστολος Τζιτζικώστας: 20,3% (82.028 ψήφους)
Άδωνις Γεωργιάδης: 11,4% (46.065 ψήφους)
Βάσει των ποσοστών αυτών, στο β΄γύρο των εσωκομματικών εκλογών, στις 10 Ιανουαρίου, θα «αναμετρηθούν» επισήμως οι κ.κ. Μεϊμαράκης και Μητσοτάκης. Η διαφορά τους στον πρώτο γύρο είναι 11,3%.
«Κατά τη διαδικασία παρουσιάσθηκαν κάποια τεχνικά θέματα που αντιμετωπίσθηκαν επιτυχώς, γι’ αυτό χρειασθήκαμε και περισσότερο χρόνο» δήλωσε ο κ. Τραγάκης.
«Μην ξεχνάτε ότι τρεις λειτουργίες έκανε η Επιτροπή μας: Έκανε τη λειτουργία των εφορευτικών επιτροπών, τη λειτουργία των Προέδρων, δηλαδή των δικαστικών για τις Εθνικές Εκλογές και την επιβεβαίωση που γίνεται από τα Πρωτοδικεία. Αυτός ήταν και ο λόγος για την καθυστέρηση» πρόσθεσε.
Ο προεδρεύων της ΚΕΦΕ απηύθυνε έκκληση στους 400.000 πολίτες που προσήλθαν στις κάλπες, να το επαναλάβουν και στις 10 Ιανουαρίου «για να αποδείξουν ότι η ΝΔ είναι εδώ ενωμένη και δυνατή για να ανταποκριθεί στον εθνικό της ρόλο σε μία δύσκολη συγκυρία για το καλό της χώρας».

typosthes.gr-Politiki

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: