Εκδήλωση από το Ίδρυμα Άρη Σταθάκη στη μνήμη των μαθητών που έχασαν τη ζωή τους στην  άσφαλτο

Μια εκδήλωση αφιερωμένη στους μαθητές που έχασαν τη ζωή τους στην άσφαλτο, διοργάνωσαν στο 6ο ΕΠΑΛ Ηρακλείου Κρήτης, το «StAr, Ίδρυμα Άρη Σταθάκη για την οδική Ασφάλεια» και η Toyota Ελλάς σε συνεργασία με τον Αθλητικό Όμιλο Κρήτης (Α.Ο.Κ.).

Το συγκεκριμένο σχολείο έγινε γνωστό στα ΜΜΕ όταν ένας απόφοιτός του και ένας μαθητής του έχασαν τη ζωή τους σε τροχαίο δυστύχημα. Και τότε μαθεύτηκε ότι στο προαύλιο του σχολείου υπάρχει ένα μνήμα.
Το έφτιαξαν στη μνήμη οκτώ μαθητών του σχολείου που τα τελευταία χρόνια χάθηκαν στην άσφαλτο.

Το Ίδρυμα Άρη Σταθάκη που ασχολείται με θέματα Οδικής Ασφάλειας, έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον και μετά απο σειρά ενεργειών κατάφερε να πάρει άδεια από τη διευθύντρια του σχολείου για να οργανώσει μια  εκδήλωση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των μαθητών στην Οδική Ασφάλεια. Η βοήθεια και η συμμετοχή του Α.Ο.Κ. ήταν καταλυτική, όπως και η έκτακτη χορηγία από την Toyota Ελλάς, η οποία για άλλη μια φορά υποστηρίζει το StAr και τις εκδηλώσεις του.

Η πρόεδρος του StAr, Χριστίνα Σταθάκη, κόρη του αείμνηστου Άρη Σταθάκη αναφέρθηκε στην εκδήλωση ευαισθητοποίησης στην Οδική Ασφάλεια.

«Όταν άκουσα ότι μέσα σε κάποιο σχολείο υπάρχει μνημείο θυμάτων τροχαίων δυστυχημάτων ήθελα αμέσως να κάνουμε κάτι για να βοηθήσουμε να σταματήσει αυτή η γενοκτονία.Επικοινώνησα με την Toyota Ελλάς η οποία προσέφερε την υποστήριξη της και με τον ΑΟΚ, που απάντησε αμέσως θετικά και έκανε τις πρώτες επαφές με το ΕΠΑΛ.

Προσωπικά, ως οδηγός αγώνων από την ηλικία τους, μπορώ να καταλάβω πολύ καλά την ανάγκη εκτόνωσης και την αγάπη των παιδιών στην ταχύτητα. Και να τους εξηγήσω την επικινδυνότητα της οδήγησης χωρίς κράνος, χωρίς ζώνη ασφαλείας, με μεγάλες ταχύτητες ή υπό την επήρεια αλκοόλ. Κάναμε στα παιδιά μια μικρή παρουσίαση και ακολούθησε μια μεγάλη κουβέντα στην κατεύθυνση που έθεσαν οι μαθητές με τις ερωτήσεις τους.»

Στην εκδήλωση συμμετείχαν οι κκ Δημήτρης Παπαστεφανάκης και Μάνος Πετούσης, στελέχη του ΑΟΚ, οι οποίοι έδειξαν στα παιδιά τον εξοπλισμό ασφαλείας των οδηγών αγώνων αυτοκινήτου και αφιέρωσαν χρόνο για να απαντήσουν σε ερωτήσεις των παιδιών.

Η διευθύντρια του 6ου ΕΠΑΛ Ηρακλείου, κυριά Άννα Λίβα δήλωσε:

«Είναι σημαντικό να προσφέρεις στη ζωή και η σημερινή εκδήλωση σας, είναι αξιέπαινη. Στα δύο χρόνια που είμαι σε αυτό το σχολείο έχουμε χάσει δύο παιδιά. Είναι πραγματικά συγκλονιστικό».

H Toyota Ελλάς για μια ακόμα φορά, υποστήριξε δυναμικά και αυτή τη δράση του Ιδρύματος Αρη Σταθάκη.   Η πρωτοποριακή παγκόσμια φιλοσοφία της μάρκας, υλοποποιείται, μεταξύ άλλων και μέσα από το κοινωνικό έργο που προφέρει το Ιδρυμα, αφού η ΤΟΥΟΤΑ θεωρεί πως η μετακίνηση είναι το βασικό ανθρώπινο δικαίωμα για τον καθένα μας.

Μέσα απ αυτή τη φιλοσοφία η ΤΟΥΟΤΑ σε παγκόσμιο επίπεδο υλοποιεί λύσεις, καθορίζοντας πάντα την μετακίνηση, ως τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι έχουν το δικαίωμα να κυκλοφορούν ελεύθερα και με απόλυτη ασφάλεια.  Παράλληλα, θεωρεί πως έχει ήδη έρθει η στιγμή να μοιραστεί το όραμα αυτό, διαθέτοντας σύγχρονα προϊόντα με καινοτόμες τεχνολογίες που χαρίζουν «ασφαλή μετακίνηση για όλους».

 

Εκδήλωση από το Ίδρυμα Άρη Σταθάκη στη μνήμη των μαθητών που έχασαν τη ζωή τους στην  άσφαλτο gr.

now24.gr-auto

Tags: , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: