Εκατοντάδες χιλιάδες ψεύτικοι λογαριασμοί εντοπίστηκαν στο Twitter

Σε πρόσφατη έρευνα που διεξήχθη στη Βρετανία εντοπίστηκαν χιλιάδες ψεύτικοι λογαριασμοί στην Twitter, αποδεικνύοντας πως τα botnets έχουν κατακλύσει την δημοφιλή πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης.

Συγκεκριμένα,  σε δημοσίευμά της η εφημερίδα Guardian αναφέρει πως Βρετανοί ερευνητές του Πανεπιστημίου UCL ανακάλυψαν τυχαία τουλάχιστον 350.000 ψεύτικους λογαριασμούς, ενώ άφησαν να εννοηθεί πως υπάρχουν και πολλοί ακόμη.

Κύριο χαρακτηριστικό αυτών των λογαριασμών είναι πως οι περισσότεροι από αυτούς έχουν χρησιμοποιηθεί για να αυξάνουν τα νούμερα των followers, να στέλνουν μηνύματα spam και να ενισχύουν το ενδιαφέρον σε δημοφιλή θέματα της επικαιρότητας. Τα botnets αποστέλλουν αυτοματοποιημένα μηνύματα σε άλλους λογαριασμούς που έχει ορίσει ο διαχειριστής τους.

Το δίκτυο με τα 350.000 bots αποκαλύφθηκε επειδή οι λογαριασμοί είχαν παρόμοια χαρακτηριστικά, υποδεικνύοντας έτσι ότι ήταν συνδεδεμένοι. Αυτά τα χαρακτηριστικά συμπεριλάμβαναν tweets που προέρχονταν από μέρη όπου δεν ζούσε κανείς και μηνύματα που είχαν αναρτηθεί μόνο από κινητά τηλέφωνα με λειτουργικό Windows.

texnologia

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: