Εκατοντάδες άνθρωποι διαδήλωσαν μπροστά από τον Λευκό Οίκο για τον θάνατο του George Floyd

Εκατοντάδες άνθρωποι διαδήλωσαν μπροστά από τον Λευκό Οίκο, εκφράζοντας την οργή τους για το θάνατο του George Floyd.

Το θέμα των φυλετικών διακρίσεων στις ΗΠΑ αναζωπυρώθηκε για τα καλά, με τον αστυνομικό που τον οδήγησε στο θάνατο να βρίσκεται στα χέρια των αρχών.

Κρατώντας πλακάτ με συνθήματα όπως «Σταματήστε να μας δολοφονείτε» ή «Η ζωή των μαύρων μετράει», οι διαδηλωτές απαίτησαν «δικαιοσύνη για τον Τζορτζ Φλόιντ» μπροστά στην επίσημη κατοικία του Ντόναλντ Τραμπ.

Βίντεο που μαγνητοσκοπήθηκε από διερχόμενους το βράδυ της Δευτέρας εικονίζει τον Φλόιντ, με το πρόσωπο στο πεζοδρόμιο και χειροπέδες περασμένες πισθάγκωνα, να επαναλαμβάνει «δεν μπορώ να αναπνεύσω, σε παρακαλώ, δεν μπορώ να αναπνεύσω» καθώς λευκός αστυνομικός πιέζει το αριστερό του γόνατο στον σβέρκο του.

Αφού το βίντεο αυτό διαδόθηκε ευρύτατα, διαδηλώσεις και βίαιες ταραχές ξέσπασαν στη Μινεάπολη, ειδικά στην περιοχή όπου βρίσκεται το αστυνομικό τμήμα των τεσσάρων αστυνομικών που προχώρησαν στη σύλληψη, και σε άλλες πόλεις στη Μινεσότα.

Χθες Παρασκευή, οι διαδηλώσεις εξαπλώθηκαν σε πολλές αμερικανικές πόλεις, από το Ντιτρόιτ στην Ατλάντα, από τη Νέα Υόρκη ως το Χιούστον και την πρωτεύουσα Ουάσινγκτον.

Ο αστυνομικός που ευθύνεται για τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ συνελήφθη χθες Παρασκευή και του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για ανθρωποκτονία εξ αμελείας, μέτρο «πολύ καθυστερημένο» και ανεπαρκές, σύμφωνα με την οικογένεια του εκλιπόντα.

«Θέλουμε να του απαγγελθεί δίωξη για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως και εκ προμελέτης. Και θέλουμε να δούμε και τους άλλους αστυνομικούς (που ενέχονται στην υπόθεση) να συλλαμβάνονται», ανέφερε η οικογένεια σε ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα.

(?)

Πηγή: diethnh

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: