Είχε γράψει ιστορία, από την Ουκρανία

Την πρώτη πρόκριση της ιστορίας της στα προημιτελικά του Champions League πήρε η Μάντσεστερ Σίτι, που χωρίς να φορτσάρει στον επαναληπτικό του 3-1, ήρθε ισόπαλη χωρίς τέρματα με την Ντιναμό Κιέβου. Αποχώρησαν τραυματίες στο πρώτο 25λεπτο, Κομπανί και Οταμέντι.

Το ματς

Η Σίτι έχοντας το προβάδισμα από το πρώτο παιχνίδι (3-1) έπαιξε πολύ συντηρητικά. Ωστόσο, τα σχέδιά της… χάλασαν πολύ νωρίς, καθώς στο πρώτο 25λεπτο, οι δύο κεντρικοί της αμυντικοί αποχώρησαν από τον αγωνιστικό χώρο με προβλήματα τραυματισμού. Τη θέση, λοιπόν, των Κομπανί και Οταμέντι, πήραν οι Μανγκαλά και Ντεμικέλις, αντίστοιχα.

Μοναδική καλή στιγμή στο πρώτο μέρος, ήταν στο 34’ όταν ο Γκαρμάς έκανε την κεφαλιά προς τα πίσω αλλά πριν ο Γιαρμολένκο καταφέρει να σκοράρει με τον ίδιο τρόπο, ο Χαρτ έδιωξε με τις γροθιές.

Στην επανάληψη, οι δύο ομάδες φρόντισαν να… παίξουν ποδόσφαιρο και να δημιουργήσουν καλές στιγμές στις δύο εστίες. Η Σίτι, βέβαια, είχε δύο πολύ μεγάλες ευκαιρίες να ανοίξει το σκορ, αλλά στο 59’ ο Αγουέρο έπειτα από άψογη συνεργασία με τους Γιάγια Τουρέ και Ντάβιντ Σίλβα δεν κατάφερε να σημαδέψει σωστά και δύο λεπτά μετά ο Νάβας σημάδεψε το δεξί δοκάρι μέσα από την περιοχή.

Από τη μεριά τους, οι Ουκρανοί είχαν μια μεγάλη ευκαιρία με τον Γιαρμολένκο στο 63’ αλλά ο εξτρέμ της Ντιναμό δεν κατάφερε να νικήσει τον Χαρτ μέσα από την περιοχή. Με τη συμπλήρωση 70 λεπτών η Σίτι είχε νέα ευκαιρία να ανοίξει το σκορ αλλά το πλασέ του Τουρέ έξω από την περιοχή, μπλόκαρε ο Σοφκόφσκι. Αυτή ήταν και η τελευταία καλή στιγμή στο ματς, με τους Πολίτες να παίρνουν σβηστά μια ιστορική πρόκριση, την πρώτη τους στα προημιτελικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Μάντσεστερ Σίτι (Μανουέλ Πελεγκρίνι, 4-2-3-1): Χαρτ, Ζαμπαλέτα, Κομπανί (7’ Μανγκαλά), Οταμέντι (24’ Ντεμικέλις), Κλισί – Φερναντίνιο, Φερνάντο – Νάβας, Γιάγια Τουρέ, Νταβίντ Σίλβα (79’ Στέρλινγκ) – Αγουέρο.

Στον πάγκο: Καμπαγιέρο, Κολάροφ, Γκαρσία, Στέρλινγκ, Μπονί.

Ντιναμό Κιέβου (Σεργκέι Ρεμπρόφ, 4-1-4-1): Σοφκόφσκι, Βίντα, Κασερίντι, Ντράγκοβιτς, Αντούνιες – Μιγκέλ Βελόσο – Γκαρμάς (64’ Σίντορτσουκ), Μπουγιάλσκι, Γιαρμολένκο, Γκούσεφ (62’ Ιακοβένκο) – Τεόντορτσουκ (46’ Γκονζάλες).

Στον πάγκο: Ρούντο, Ντανίλο Σίλβα, Κορζούν, Μακαρένκο.

Γήπεδο: Έτιχαντ

Διαιτητής: Οβίντιου Χατεγκάν (Ρουμανία).

Γιώργος Τσανάκας

Πηγή: sport-fm.gr

athlitika

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: