Έγινε μητέρα στα… 70 της χρόνια!

Η Daljinder Kaur γέννησε τον περασμένο μήνα ένα αγοράκι μετά από δύο χρόνια θεραπείας εξωσωματικής γονιμοποίησης σε κλινική γονιμότητας στο βόρειο κρατίδιο της Χαριάνα με τον 79χρονο σύζυγό της.

Η Καούρ, δήλωσε πως το ζευγάρι, παντρεμένο εδώ και 46 χρόνια, είχε χάσει σχεδόν κάθε ελπίδα να αποκτήσει παιδί και είχε γελοιοποιηθεί πολλάκις σε μια χώρα που η στειρότητα μερικές φορές θεωρείται ως κατάρα από το Θεό.

«Ο Θεός άκουσε τις προσευχές μας. Νιώθω πλήρης τώρα. Νιώθω γεμάτη ενέργεια. Ο άνδρας μου είναι επίσης πολύ στοργικός και με βοηθά όσο μπορεί» δήλωσε η Καούρ στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Όταν είδαμε την διαφήμιση για την εξωσωματική γονιμοποίηση, σκεφτήκαμε πως θα έπρεπε να δοκιμάσουμε καθώς ήθελα απεγνωσμένα να κάνω ένα παιδί» είπε.

Η Καούρ θεωρεί πως είναι 70 ετών, ένα κοινό σενάριο στην Ινδία, όπου πολλοί άνθρωποι δεν έχουν πιστοποιητικά γέννησης, ενώ η κλινική θεωρεία πως είναι 72 ετών.

Το μωρό, που «συνελήφθη» με δικό της ωάριο και σπερματοζωάριο του συζύγου, είναι τώρα υγιές, ενώ ζύγιζε 2 κιλά κατά την γέννησή του στις 19 Απριλίου, αναφέρει το Εθνικό Κέντρο Γονιμότητας.

Ο σύζυγος της Καούρ, Mohinder Singh Gill, ιδιοκτήτης ενός αγροκτήματος στο Αμριτσάρ, δήλωσε πως ο Θεός θα παρακολουθεί το παιδί τους το οποίο ονόμασαν Αρμαάν.

Οι άνθρωποι αναρωτιούνται τι θα γίνει το παιδί όταν πεθάνουμε. Αλλά πιστεύω στο Θεό. Ο Θεός είναι παντοδύναμος και πανταχού παρών και θα φροντίσει για τα πάντα» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο Anurag Bishnoi, που διευθύνει την κλινική γονιμότητας, δήλωσε πως αρχικά ήταν επιφυλακτικός για την εξωσωματική, αλλά οι δοκιμές έδειξαν πως η Καούρ ήταν σε θέση να κυοφορήσει το μωρό.

Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο στην Ινδία. Το 2008 μια 72χρονη από την επαρχία Uttar Pradesh γέννησε δίδυμα μέσω εξωσωματικής γονιμοποίησης.

ethnos

 

karfitsa.gr-Diethni

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: