Εφιαλτική νύχτα για Έλληνες ταξιδιώτες που εγκλωβίστηκαν στην Τουρκία

Μια εφιαλτική νύχτα πέρασαν χθες το βράδυ αρκετοί Έλληνες που εγκλωβίστηκαν στην Τουρκία την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη η προσπάθεια πραξικοπήματος.

Μεταξύ αυτών ήταν και ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, Γιώργος Παυλίδης, ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Θεόδωρος Μαρκόπουλος , η δήμαρχος Καβάλας, Δήμητρα Τσανάκα, αλλά και στελέχη του υπουργείου Πολιτισμού που βρέθηκαν στην Κωνσταντινούπολη στο πλαίσιο αποστολής για την ένταξη του αρχαιολογικού χώρων των Φιλίππων στα μνημεία της παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO.

Η ελληνική αποστολή, όπως αναφέρει το xanthinea.gr, εγκλωβίστηκε μέσα σε λεωφορείο, ενώ νωρίτερα η δήμαρχος Καβάλας ανέβασε στο προσωπικό της λογαριασμό στο facebook το παρακάτω μήνυμα για την αποστολή στην Τουρκία: «Είμαι εξαιρετικά υπερήφανη διότι σήμερα ο αρχαιολογικός χώρος των Φιλίππων εντάχθηκε στον κατάλογο με τα μνημεία της παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO, που τυγχάνουν σπουδαίας αναγνώρισης και σεβασμού σε παγκόσμιο επίπεδο. Νιώθω ότι οι προσπάθειες και οι κόποι μας ευοδώθηκαν. Η επίτευξη αυτή θα συμβάλει σημαντικά στην προβολή και στην ανάδειξη της ιστορικής σημασίας του Δήμου μας».

Εγκλωβισμένοι και στο αεροδρόμιο Ατατούρκ
Παράλληλα, περίπου 50 Έλληνες επιβάτες, είχαν εγκλωβιστεί στο αεροδρόμιο Ατατούρκ όπου έφτασαν τη στιγμή που εκδηλωνόταν η απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία.

«Συναντήσαμε μία πρωτόγνωρη κατάσταση», είπε ένας από αυτούς, ο οδοντίατρος Δημήτρης Στράκας, μιλώντας στην ΕΡΤ. Ο ίδιος ταξίδευε από την Αθήνα για την Οσάκα, μέσω Κωνσταντινούπολης και βρέθηκε εγκλωβισμένος στην περιοχή transit, μαζί με άλλους 50 περίπου Έλληνες, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του.

«Ήταν μια πολύ δύσκολη νύχτα. Ακούγαμε τα αεροπλάνα να πετούν, τους κρότους από τις βόμβες και τα όπλα. Τραντάζονταν το κτίριο. Βλέπαμε δεκάδες κόσμου στον αεροδρόμιο να τρέχουν πανικόβλητοι, να προσπαθούν να κρυφτούν στις τουαλέτες ή σε ασφαλή μέρη. Κανείς δεν ήξερε τι συνέβαινε», πρόσθεσε ο κ. Στράκας, σημειώνοντας ότι τα ξημερώματα ηρέμησαν τα πράγματα.

«Αλλά δεν υπάρχει ενημέρωση από την πλευρά της πρεσβείας. Δεν γνωρίζουμε αν θα επιστρέψουμε στην Ελλάδα ή αν θα συνεχίζουμε την πτήση μας», πρόσθεσε, καθώς παρά την τηλεφωνική επαφή με τον πρόξενο στην Κωνσταντινούπολη και την Άγκυρα, δεν ήταν δυνατόν να βρεθεί μία λύση.

typosthes.gr-topika

Tags: , , , , , , , , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: