Εντυπωσίασαν ΚΑΙ προκρίθηκαν οι πρωταθλητές το ΜΓΣ Εθνικού Αλεξανδρούπολης

Εντυπωσίασαν ΚΑΙ προκρίθηκαν οι πρωταθλητές το ΜΓΣ Εθνικού Αλεξανδρούπολης
Πραγματικά εντυπωσίασαν οι νεαροί, αλλά και μεγαλύτεροι αθλητές-πρωταθλητές του ΜΓΣ Εθνικού, στους διασυλλογικούς αγώνες στίβου στις Σέρρες.
Εκεί διεξήχθη το διασυλλογικό εξάθλου παμπαίδων-παγκορασίδων, με

τον 15χρονο πρωταθλητή του ΜΓΣ Εθνικού Γιώργο Σιταρίδη να τερματίζει πρώτος στο επίπονο αγώνισμα, με 550 βαθμούς διαφορά από τον επόμενο αθλητή. Ο αθλητής του Γιώργου Δαστερίδη πέτυχε επίδοση 4.307 βαθμών, το οποίο είναι νέο ρεκόρ Εθνικού, όπως νέο ρεκόρ Εθνικού ήταν και η σπουδαία επίδοση του, στα 100μ. εμποδίων με 13¨59. Και οι δύο αυτές επιδόσεις είναι οι καλύτερες στην για φέτος και αποτελεί φαβορί για το Πανελλήνιο πρωτάθλημα.
Στο διασυλλογικό πρωτάθλημα ανδρών-γυναικών που διεξαγόταν παράλληλα, οι επί κοντιστές του ΜΓΣ Εθνικού πρωταγωνίστησαν, με την Βαλκανιονίκη Αντωνία Καλαφατζή να κάνει τον πρώτο της αγώνα μετά από 6μηνο τραυματισμό. Κατετάγη 2η με 3.20 κρατώντας δυνάμεις για επόμενους αγώνες, ενώ 3ος κατετάγη ο 17χρονος Πέτρος Μαρτινίδης ο οποίος πέρασε άνετα το 4.40 και δοκίμασε στο 4.70, το όριο του Παγκοσμίου πρωταθλήματος παίδων. Ο δυνατός αέρας και το σπάσιμο του κονταριού του σε αρχικά άλματα, δεν του επέτρεψαν να πετύχει τον στόχο τον οποίο θα κυνηγήσει στους επόμενους αγώνες.
Σπουδαία εμφάνιση έκανε και ο τρίτος της παρέας του επί κοντώ, ο Οσμάν Ερέμ πετυχαίνοντας εύκολα τα 4 μέτρα (και οι τρεις παραπάνω γuμνάζονται στο γκρουπ του ΜΓΣ στην με προπονητή τον Κώστα Μαρτινίδη).
Η σταθερή δύναμη του ΜΓΣ Χρήστος Γιαννακάκης, πέτυχε με σχετική άνεση 58¨81 στα 400 με εμπόδια και κατέλαβε την 2η θέση (γuμνάζεται με τον Γιώργο Δαστερίδη).
Η νεαρή άλτρια του ύψους Ευθυμία Γαβριηλίδου συνέχισε τις καλές εμφανίσεις και με 1.58 κατετάγη 2η (γuμνάζεται με τον Μανώλη Μητηλέτση).
Οι βετεράνοι αθλητές του ΜΓΣ από την Θεσ/νίκη, Τζένη Παπαθεοδώρου και Φίλιππας συμμετείχαν πετυχαίνοντας ατομικά ρεκόρ στο ακόντιο και την σφαίρα αντίστοιχα.
Η μεγάλη είδηση όμως είναι η επανεμφάνιση μετά από διετή απουσία, της γνωστής πρωταθλήτριας του ΜΓΣ Εθνικού, Φωφώς Κυριακίδου, που επιστρέφει στην ομάδα που την ανέδειξε. Στην σφαίρα ήταν 2η με 10.98 και στον δίσκο 5η με 32.68, δείχνοντας ότι η τέχνη δεν ξεχνιέται και ανανεώνοντας το ραντεβού για καλύτερες επιδόσεις στους Πανθρακικούς και του Πανελλήνιους αγώνες. Στην Φωφώ Κυριακίδου ανήκουν ακόμη τα ρεκόρ συλλόγου του ΜΓΣ Εθνικού, στη σφαιροβολία γυναικών, νεανίδων, κορασίδων, παγκορασίδων.
Οι αγώνες αυτοί αποτέλεσαν και πρόκριση για τα Πανελλήνια πρωταθλήματα. Έτσι οι Σιταρίδης, Καλαφατζή, Μαρτινίδης, Ερέμ, Γιαννακάκης, Γαβριηλίδου και Κυριακίδου έπιασαν τα όρια και θα συμμετάσχουν στα τελικά των Πανελληνίων.
Τέλος η βαθμολογία που πέτυχε η ομάδα, αποτελεί την καλύτερη επίδοση της, τα τελευταία .

Tags: , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: