Εντυπωσιακό,στιβαρό και φιλοσοφημένο το νέο Ranger Raptor

Στην Ελλάδα δεν έχει έρθει ακόμη. Θα έρθει όμως και θα το οδηγήσουμε σε βουνά και σε λαγκάδια. ‘Άλλωστε η αποστολή του αυτή είναι. Να μην του αντιστέκεται καμιά δυσκολία. Βασίζεται πάνω στην επιτυχημένη συνταγή και φιλοσοφία «Built Ford Tough».

Σίγουρα το νέο Ranger Raptor δεν απευθύνεται σε όλους. Απευθύνεται σε μια συγκεκριμένη ομάδα που μπορούν να ξεχωρίσουν το μέτριο από το άριστο. Και ταυτόχρονα  έχουν τις δυνατότητες να αξιοποιήσουν τους άσους που κρύβει το Raptor το οποίο έρχεται τώρα να εξελίξει και αναδείξει ακόμα περισσότερο το ήδη τολμηρό, στιβαρό και δυναμικό στυλ της προηγούμενης γενιάς Ranger.

Είναι ένα «μοναδικό» όχημα στην κατηγορία των pick-up οχημάτων με τη δική του ξεχωριστή σχεδιαστική αύρα και ταυτότητα που το διαφοροποιούν από κάθε άλλο όχημα του είδους.

Και μόνο που το βλέπεις σε προκαλεί. Όποιος ξέρει μπορεί να φανταστεί το δυναμισμό του. Οι σχεδιαστές της Ford ξέρουν τι θέλουν οι δυναμικοί πελάτες του συγκεκριμένου οχήματος γι αυτό φρόντισαν από το εξωτερικό ντιζάιν, το προκλητικό του παρουσιαστικό και το πλούσιο εσωτερικό του να ξεχωρίζει αμέσως.

Το ίδιο έκαναν και οι μηχανικοί. Αυτό το μοτέρ που κρύβεται κάτω από το καπό του δεν μπορεί να βρει αντίπαλο.

Σημείο αναφοράς και συγχρόνως πηγή έμπνευσης της εξωτερικής αισθητικής της νέας δημιουργίας της Ford που για μια ακόμα φορά φέρει την υπογραφή της Ford Performance, είναι τα τονισμένα φτερά και, για πρώτη φορά στην ιστορία του μοντέλου, ο χαρακτηριστικός σχεδιασμός σχήματος C των φωτιστικών σωμάτων.

Οι προβολείς LED matrix που διαθέτουν φώτα ημέρας LED, πέρα από εντυπωσιακοί και κομψοί στην όψη, ανεβάζουν την απόδοση φωτισμού του νέου Ranger Raptor σε νέα επίπεδα για την κατηγορία, περιλαμβάνοντας μεταξύ των υπολοίπων χαρακτηριστικών τους προγνωστικό φωτισμό στροφών, αντιθαμβωτική δέσμη μεγάλης σκάλας και αυτόματη δυναμική ρύθμιση ύψους δέσμης.

Η επιτυχία δεν βασίζεται σε ένα μόνο στοιχεία αλλά σε όλα. Ο οδηγός που έχει άριστη ορατότητα αν μάθει καλά το νέο Raptor θα βρίσκεται συνέχεια στα βουνά και θα πειραματίζεται σε ότι πιο δύσκολο συναντά. Δεν θα σταθώ ούτε στην προτεταμένη και σκουρόχρωμη μάσκα με τα γράμματα F-O-R-D, ούτε στον ανεξάρτητο προφυλακτήρα η την αλουμινένια ποδιά που προστατεύει υποδειγματικά το κάτω μέρος του νέου V6 κινητήρα βενζίνης της Ford.

Μόνο αν καταφέρετε να φαντασθείτε τον ήχο του κινητήρα μόλις παίρνει μπροστά θα είστε έτοιμοι να το οδηγήσετε.

Παρατηρήστε προσεκτικά το πλαϊνό μέρος του αμαξώματος με τα προτεταμένα φτερά τα οποία καλύπτουν τις εντυπωσιακές ζάντες αλουμινίου των 17 ιντσών που συνδυάζονται με αποκλειστικά all terrain ελαστικά υψηλών επιδόσεων σε διάσταση 285/70.

Το δικό τους δυναμικό τόνο προσδίδουν και τα ανθεκτικά πλαϊνά σκαλοπάτια από χυτό αλουμίνιο, τα οποία έρχονται να αναδείξουν ακόμα περισσότερο την εμφάνιση του νέου pick-up αλλά και την πρακτικότητά του σε καθημερινή χρήση.

Στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου, τα φώτα LED δημιουργούν μία στιλιστική υπογραφή σε αρμονία με τα εμπρός φώτα, ενώ ο πίσω προφυλακτήρας Precision Grey φέρει ένα ψηλά τοποθετημένο και ενσωματωμένο σκαλοπάτι πρόσβασης, καθώς και κοτσαδόρο που αναδιπλώνεται προς τα πάνω, ώστε το αυτοκίνητο να διατηρεί τις εντυπωσιακές δυνατότητες κίνησης εκτός δρόμου και να μην επηρεάζεται η γωνία αναχώρησης του οχήματος.

Πλούσιο το εσωτερικό του νέου Raptor σε παραπέμπει σε ακριβές εκδόσεις αυτοκινήτων  με τοπ τεχνολογία.Θα έχουμε την ευκαιρία να σας πούμε και άλλα για την τεχνολογία αλλά και τις δυνατότητες του Ranger Raptor νέου της επόμενης γενιάς. Αυτό το «μοναδικό» όχημα στην κατηγορία των pick-up με τη δική του ξεχωριστή σχεδιαστική αύρα και ταυτότητα που το διαφοροποιούν από κάθε άλλο όχημα του είδους.Θα κλείσουμε την αναφορά μας με αυτό που είπε ο Dave Dewitt, Ranger Raptor exterior design manager:

«Κάθε τι που είναι σχεδιασμένο για το νέο Ranger Raptor βρίσκεται εκεί για κάποιο λόγο. Επικοινωνούμε αυτά που μπορεί να κάνει το Raptor και μόνο με την εμφάνισή του».

Εντυπωσιακό,στιβαρό και φιλοσοφημένο το νέο Ranger Raptor gr.

now24.gr-auto

Tags: , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: