Εντείνεται ο πονοκέφαλος για τον Τζόνσον, μεγαλύτερο το προβάδισμα για τους Εργατικούς

Ορατές οι συνέπειες του «partygate» — Η δημοσκόπηση του ινστιτούτου Opinium δίνει στους Εργατικούς το 41% των ψήφων έναντι 31% για τους Συντηρητικούς

Το αντιπολιτευόμενο Εργατικό Κόμμα της Βρετανίας έχει το μεγαλύτερο προβάδισμα έναντι των κυβερνώντων Συντηρητικών του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον από το 2013, μετά την κατακραυγή για τις αποκαλύψεις των κοινωνικών συναθροίσεων στη Ντάουνινγκ Στριτ κατά τη διάρκεια του lockdown λόγω της COVID-19, δείχνει δημοσκόπηση.

Η δημοσκόπηση του ινστιτούτου Opinium δίνει στους Εργατικούς το 41% των ψήφων έναντι 31% για τους Συντηρητικούς.

Η διαδικτυακή δημοσκόπηση διενεργήθηκε σε δείγμα 2.005 ατόμων μεταξύ 12 και 14 Ιανουαρίου.

Βροχή πέφτουν τις τελευταίες ώρες οι επικρίσεις και τα καυστικά σχόλια για το κορωνοπάρτι στη Νταάουνινγκ Στριτ, όπου βρέθηκε ο Μπόρις Τζόνσον. Ευρύ πεδίο στηλίτευσης σε βάρος του Βρετανού πρωθυπουργού έχει ανοίξει, με μέλη της Βουλής των Κοινοτήτων να τον καλούν να παραιτηθεί, ενώ την ίδια ώρα μέσα στην πολιτική θύελλα είναι εμφανής και η σάτιρα.

Σε μια τελευταία επισήμανση, μετά τις σφοδρές επικρίσεις, η Ντάουνινγκ Στριτ δεν αρνήθηκε ότι από το προσωπικό της οργανώνονταν «εκδηλώσεις οινοποσίας τις Παρασκευές», από τις 16:00 έως τις 19:00 με περίπου 50 άτομα.

Οι συγκεντρώσεις, σύμφωνα με την εφημερίδα Mirror, ήταν τόσο δημοφιλείς που το προσωπικό επένδυσε 142 λίρες για την αγορά ενός ψυγείου ποτών, για να διατηρούνται δροσερά τα κρασιά και οι μπίρες.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι υπάλληλοι πήγαν με μια βαλίτσα σε ένα σουπερμάρκετ για να αγοράσουν ποτά ενόψει της συγκέντρωσής τους, την παραμονή της κηδείας του πρίγκιπα Φίλιππου και αυτό δεν συνέβη μόνο εκείνη τη φορά.

Πηγές τις οποίες επικαλείται η βρετανική ταμπλόιντ ανέφεραν ότι οι εργαζόμενοι στην Ντάουνινγκ Στριτ πήγαιναν εναλλάξ τις Παρασκευές στο τοπικό σουπερμάρκετ Tesco Metro, με μια βαλίτσα με ροδάκια, για να γεμίσουν το ψυγείο τους με ποτά.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: