Μιζούρι: Απαγορεύτηκε σε 19χρονη να δει την εκτέλεση του θανατοποινίτη πατέρα της – «Μου ραγίζει την καρδιά»

Η αμερικανική Πολιτεία του Μιζούρι αναμένεται να εκτελέσει σήμερα έναν θανατοποινίτη με την 19χρονη κόρη του να μην της επιτρέπεται να βρεθεί κοντά στον πατέρα της κατά την εκτέλεσή του, λόγω της ηλικίας της.

Ο Κέβιν Τζόνσον είχε ακριβώς την ίδια ηλικία όταν σκότωσε, το 2005, έναν λευκό αστυνομικό στα προάστια του Σεϊντ-Λούις.

Καταδικασμένος σε θάνατο για αυτό το έγκλημα, αυτός ο 37χρονος Αφροαμερικανός θα λάβει μια θανατηφόρα ένεση στις 18:00 (τοπική ώρα, 2:00 τα ξημερώματα ώρα Ελλάδας) στη φυλακή Bonne Terre.

Καθώς πλησίαζε η προθεσμία, οι συνήγοροί του άσκησαν μια σειρά αγωγών στην προσπάθεια να τον σώσουν, ιδίως λόγω υποψιών για ρατσισμό στη νομική διαδικασία. Ωστόσο καμία προσπάθειά τους δεν πέτυχε μέχρι αυτή τη στιγμή.

Ομοίως, η κόρη του Κοριόνσα Ράμεϊ απέτυχε να πείσει τα δικαστήρια ότι ο νόμος της Πολιτείας του Μιζούρι που καθορίζει τα 21 ως το ελάχιστο όριο ηλικίας για να παρακολουθεί κανείς διά ζώσης μια εκτέλεση, είναι αυθαίρετος και αντισυνταγματικός.


«Μου ραγίζει την καρδιά που δεν μπορώ να βρίσκομαι με τον πατέρα μου στις τελευταίες του στιγμές», είπε μετά την απόρριψη του αιτήματός της από ομοσπονδιακό δικαστή, την Παρασκευή.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: