Ένταση στη δίκη Βαξεβάνη – Οι συνήγοροι ζήτησαν τη σύλληψη της μηνύτριας

Ένταση επικρατεί στη δίκη του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη, ο οποίος κατηγορείται για συκοφαντική δυσφήμηση μετά τη μήνυση που κατέθεσε σε βάρος του η σύζυγος του Διοικητή της Τράπεζας Ελλάδος, Λίνα Νικολοπούλου, στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο.

Συγκεκριμένα, τα αίματα άναψαν όταν κατά τη διάρκεια της εξέτασης της κ. Νικολοπούλου αποκαλύφθηκε ότι φίλη της που βρισκόταν στο ακροατήριο μαγνητοφωνούσε με κινητό την όλη διαδικασία. Όπως παραδέχθηκε η ίδια, το κινητό ήταν δικό της.

Από την πλευρά του κ. Βαξεβάνη, οι συνήγοροι ζήτησαν τη σύλληψη της μηνύτριας και την κατάσχεση του τηλεφώνου, ώστε να διαπιστωθεί αν και τι έχει καταγραφεί.

Ωστόσο, παρόλο που η Έδρα του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου αποφάσισε να οδηγηθεί η σύζυγος του Γιάννη Στουρνάρα στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών για την παράνομη ηχογράφηση της διαδικασίας, εκείνη, κατόπιν και σχετικών παροτρύνσεων από τους δικηγόρους της, αρνήθηκε να πάει.

Η κα. Νικολοπούλου έφυγε ανεμπόδιστη από τα Δικαστήρια, ενώ η φίλη της οδηγήθηκε στο τμήμα για να ακολουθηθεί η αυτόφωρος διαδικασία. Να σημειωθεί ότι η προσαγωγή στον εισαγγελέα κάθε πολίτη γίνεται με τη συνοδεία των αρμόδιων αστυνομικών οργάνων.

ellada

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: