Εμπλοκή με τη δόση προς την Ελλάδα από την Ισπανία

Ο Ισπανός υπουργός Οικονομικών, Λουίς Ντε Γκίντος, έθεσε θέμα εμπλοκής στην εκταμίευση της δόσης στην Ελλάδα, εξαιτίας της δικαστικής παραπομπής τριών μελών του Δ.Σ του ΤΑΙΠΕΔ και έξι εμπειρογνωμόνων για απιστία.

Όπως σημείωσε το πρωί της Παρασκευής προσερχόμενος στο Ecofin του Λουξεμβούργου, αν δεν λυθεί το ζήτημα δεν θα γινει η εκταμίευση της δόσης. «Υπάρχουν τρεις ειδικοί που διώκονται. Αν δεν απαλλαχθούν αμέσως, δεν θα υπάρξει εκταμίευση», τόνισε.

Μάλιστα, ο Ντε Γκίντος δήλωσε πως στο πλευρό της Ισπανίας για αυτό το ζήτημα βρίσκονται τόσο η Σλοβακία, όσο και η Ιταλία.

Από πλευράς κυβέρνησης, εκδόθηκε non paper στους δανειστές, στο οποίο ξεκαθαρίζεται ότι θα διευθετήσει την απαίτησή τους να μην τιμωρηθούν οι αξιωματούχοι των Βρυξελλών που ήταν μέλη του ΤΑΙΠΕΔ. «Non paper 16.06.2017. Η Ελλάδα θα κάνει ό,τι είναι απαραίτητο προκειμένου, στο πλαίσιο της έννομης τάξης και της δικαιοκρατίας, το θέμα που έχει προκύψει με τους τρεις εμπειρογνώμονες του ΤΑΙΠΕΔ, να διευθετηθεί άμεσα και αποτελεσματικά. Δεν υφίσταται κανένας λόγος ανησυχίας», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

 

oikonomia

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: