Κίνα: Τι σημαίνει το λευκό χαρτί που γίνεται σύμβολο των κινητοποιήσεων

Η δυσφορία και η οργή ξεχειλίζουν στην Κίνα, με την πολιτική της μηδενικής ανοχής κατά του κορωνοϊού που ακολουθεί η κυβέρνηση, με αποτέλεσμα να συνεχίζονται οι μαζικές διαδηλώσεις σε μεγάλες πόλεις της χώρας.

Πόλεις όπως η Σαγκάη και το Πεκίνο είχαν συγκεντρώσεις κλίμακας που δεν είχαν δει από τις διαδηλώσεις στην πλατεία Τιενανμέν το 1989. Οι αντικυβερνητικές διαδηλώσεις ήταν σε μεγάλο βαθμό ειρηνικές, αν και οι άνθρωποι σε πόλεις όπως η Σαγκάη αντιμετωπίστηκαν με βία από την αστυνομία και είχαν ένα κοινό θέμα: Άνθρωποι που σήκωναν φύλλα λευκού χαρτιού πάνω από τα κεφάλια τους.

Βίντεο που αναρτήθηκαν στο Twitter το Σαββατοκύριακο έδειξαν επίσης μια μεγάλης κλίμακας διαμαρτυρία κοντά στη γέφυρα Liangma στο Πεκίνο την Κυριακή, όπου οι άνθρωποι κρατούσαν λευκά χαρτιά και φώναζαν συνθήματα όπως: «Όχι στους ηγέτες μας, ναι στην ψηφοφορία. Δεν θα γίνουμε σκλάβοι, είμαστε πολίτες».

«Τα λευκά χαρτιά αντιπροσωπεύουν όλα όσα θέλουμε να πούμε, αλλά δεν μπορούμε να πούμε», είπε στο Reuters ένας 26χρονος άνδρας με το όνομα Τζόνι κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων στον ποταμό Λιάνγκμα.

Διαδηλωτές στην πόλη Chengdu της κεντρικής Κίνας εθεάθησαν επίσης να κρατούν λευκά χαρτιά σε μια συγκέντρωση, καθώς η αναταραχή εξαπλώθηκε από τις μεγάλες κινεζικές πόλεις σε μικρότερες.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: