«Δυο χρόνια με την πιο αδίστακτη κυβέρνηση που γνώρισε ο τόπος»

Με διπλό στόχο που είναι, από τη μια, η εκλογική εγρήγορση των στελεχών της αντιπολίτευσης και, από την άλλη, ο απολογισμός της διετούς διακυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ συνέρχεται στις 16.00 η Πολιτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης συγκάλεσε το ανώτερο καθοδηγητικό όργανο στην δεύτερη επέτειο από την εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκοντας να καλέσει κάθε πολίτη να συγκρίνει την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα αυτή την περίοδο σε σχέση με εκείνη στην οποία βρισκόταν τον Ιανουάριο του 2015.

Χρησιμοποιώντας σκληρές εκφράσεις, ο κ. Μητσοτάκης θα κάνει λόγο για την «πιο αδίστακτη και πιο επιζήμια κυβέρνηση που γνώρισε ποτέ η χώρα», σύμφωνα με πληροφορίες από το επιτελείο του, στελέχη του οποίου υποστηρίζουν ότι «ο Κυριάκος τολμάει να κάνει τον πραγματικό απολογισμό της διετίας που απέφυγε να κάνει ο πρωθυπουργός που κρύφθηκε πίσω από ένα προπαγανδιστικό non paper που κυκλοφόρησε το Μέγαρο Μαξίμου για την επέτειο».

Πεποίθηση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, που θα εκφραστεί με την ομιλία του, είναι ότι «με εξαίρεση τους κομματικά εγκάθετους του ΣΥΡΙΖΑ, όλοι οι υπόλοιποι Έλληνες βιώνουν σήμερα τις δυσμενείς συνθήκες από τα έργα και τις ημέρες του Αλέξη Τσίπρα και των υπουργών του που ανέκοψαν την ανάκαμψη που είχε αρχίσει πριν από δύο χρόνια με αποτέλεσμα να παραμένει η οικονομία καθηλωμένη στην ύφεση».

Ο κ. Μητσοτάκης θα μιλήσει αναλυτικά για τη διετία 2012 – 2014, υποστηρίζοντας ότι «θα είχαμε βγει από την κρίση εάν ο Αλέξης Τσίπρας δεν είχε προκαλέσει εκλογές και πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ κατέστρεψαν κάθε σωστή προσπάθεια είχε γίνει τη διετία αυτή».

Σε αυτό το πλαίσιο, θα αναφερθεί λεπτομερώς στο κόστος που επιμερίζεται κάθε πολίτης από τις αστοχίες της σημερινής κυβέρνησης και τον βαρύ λογαριασμό για την ελληνική οικονομία.

Ασκώντας δριμεία κριτική στην κυβέρνηση θα παρουσιάσει το σχέδιο του κόμματός του και θα εξηγήσει «γιατί η ΝΔ είναι η μόνη εναλλακτική πολιτική δύναμη».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα καλέσει τους Νεοδημοκράτες αλλά και όλους τους πολίτες που δεν ανήκουν στη ΝΔ «να σταθούν απέναντι στην κυβέρνηση και να εκφράσουν την Ελλάδα που θέλει να πάει μπροστά».

Πηγή: lykavitos.gr - politiki

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: