Δωρεάν πρόγραμμα για την υγιεινή και πρόληψη μετάδοσης λοιμώξεων στον ξενοδοχειακό κλάδο

Με γνώμονα την κοινωνική ευθύνη, τη στήριξη του τουρισμού και τη συνεισφορά στον κλάδο του τουρισμού εν μέσω πανδημίας, το Πρόγραμμα Συμπληρωματικής εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης (E-Learning) του Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ. του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, οργάνωσε ένα δωρεάν e-learning πρόγραμμα επιμόρφωσης στο προσωπικό (μόνιμο ή εποχικό) και τη διοίκηση των ξενοδοχείων.

Το πρόγραμμα με τίτλο «Υγιεινή & Πρόληψη Μετάδοσης Λοιμώξεων στον Ξενοδοχειακό Κλάδο – Οδηγίες Προστασίας έναντι της Νόσου Covid-19» θα πραγματοποιηθεί από τις 13 Ιουλίου και για μία εβδομάδα (διάρκεια: 10 ώρες). Η επιτυχής ολοκλήρωση του προγράμματος συνοδεύεται από Βεβαίωση Συμμετοχής.

Υλοποιείται, δε, με την υποστήριξη του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ). Το εκπαιδευτικό υλικό έχει συγγραφεί από το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο Ποιότητας και Ασφάλειας στις Υπηρεσίες Υγείας.

Ακαδημαϊκός Υπεύθυνος του προγράμματος είναι ο καθηγητής Κοινωνικής και Προληπτικής Ιατρικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Τούντας Ιωάννης.

Όπως αναφέρει σχετικά στην ενημέρωσή του το πανεπιστήμιο Αθηνών και μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων σκοπός του προγράμματος είναι «η εκπαίδευση και η ευαισθητοποίηση των συμμετεχόντων τόσο στους πιθανούς μολυσματικούς παράγοντες στο περιβάλλον του ξενοδοχείου όσο και στην εφαρμογή του σχετικού υγειονομικού πρωτοκόλλου με τα μέτρα πρόληψης ενάντια στον νέο κορονοϊό, υπεύθυνο για την πανδημία της νόσου covid-19, καθώς και η εξοικείωση με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά ειδικών κατηγοριών πελατών, και η δυνατότητα αναγνώρισης των ειδικών αναγκών τους».

Το πρόγραμμα απευθύνεται: στο προσωπικό ξενοδοχείων (ανεξαρτήτως αν έρχεται ή όχι σε επαφή με τους επισκέπτες), στη διοίκηση του ξενοδοχείων (ώστε να κατανοήσουν τις ανάγκες και δυσκολίες στην εφαρμογή υγειονομικού πρωτοκόλλου), στο εποχικό προσωπικό ξενοδοχείων στην έναρξη της σεζόν και σε όσους επιθυμούν να εργαστούν στον κλάδο της φιλοξενίας.

Η παρακολούθηση του προγράμματος γίνεται μέσω της διαδικτυακής εκπαιδευτικής πλατφόρμας του Προγράμματος Συμπληρωματικής εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης (E-Learning) του ΕΚΠΑ και απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή σε αυτό, είναι ο αιτών να είναι τουλάχιστον απόφοιτος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Η αίτηση συμμετοχής υποβάλλεται ηλεκτρονικά έως και τις 7 Ιουλίου 2020 στον σύνδεσμο: https://elearningekpa.gr/hotels-covid-freecourse.

ellada

Tags: , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: