Ντομπρόβσκις: Γυρίζουμε σελίδα για να επιστρέψει η Ελλάδα στην ανάπτυξη

Ντομπρόβσκις: Γυρίζουμε σελίδα για να επιστρέψει η Ελλάδα στην ανάπτυξη

«Καλωσορίζω τη συμφωνία», επεσήμανε από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Βάλντις Ντομπρόβσκις, ενώ ευχαρίστησε τα τεχνικά κλιμάκια που «δούλεψαν σκληρά».

Στη συνέντευξη Τύπου μετά το πέρας του Eurogroup, εξήγησε ότι ήταν απαραίτητη η συμφωνία για να υπάρξει εμπιστοσύνη, ενώ χαρακτήρισε ευρεία και περιεκτική τη συμφωνία που προσυπογράφεται από το Eurogroup. «Η αβεβαιότητα είχε αρνητικές επιπτώσεις στις οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας» σημείωσε ο κ. Ντρομπρόβσκις, ενώ όπως εξήγησε, «είναι πολύ σημαντικό να γυρίσουμε σελίδα και σταδιακά να επιστρέψει η Ελλάδα στην ανάπτυξη».

«Όπως ανέφερε ο κ. Ντέισελμπλουμ, το συνολικό ποσό του προγράμματος θα φτάσει τα 86 δις., 25 από τα οποία προορίζονται για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Παράλληλα, θα λάβουν χώρα διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις» συμπλήρωσε και έκανε λόγο για συμφωνία δίκαιη και ισορροπημένη.

«Αυτό που προέχει είναι να υπάρξει γρήγορη και πλήρης εφαρμογή των συμφωνηθέντων, καθώς και να οικειοποιηθούν οι ελληνικές αρχές το πρόγραμμα» εκτίμησε και χαρακτήρισε ενθαρρυντικό βήμα την ψήφιση της συμφωνίας από το ελληνικό κοινοβούλιο. Σύμφωνα με τον κ. Ντομπρόβσκις, η εποπτεία του προγράμματος θα γίνεται από την Επιτροπή, η οποία, όπως ανέφερε, είναι προσηλωμένη στην υποστήριξη προς τις ελληνικές αρχές.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: