ΔΝΤ: Δυο προϋποθέσεις για συμμετοχή στο τρίτο πρόγραμμα στήριξης

Οι μεταρρυθμίσεις και η ελάφρυνση του χρέους είναι αναγκαίες προϋποθέσεις για τη συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο τρίτο πρόγραμμα βοήθειας στην Ελλάδα: Αυτό επισήμανε ο εκπρόσωπος του Ταμείου, Μπιλ Μάρεϊ, κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης συνέντευξης Τύπου, αποφεύγοντας πάντως επιμελώς να αναφερθεί στις διαπραγματεύσεις μεταξύ Αθήνας και θεσμών.

«Η διαπραγμάτευση βρίσκεται σε εξέλιξη και θα αναφερθούμε σ’ αυτήν μόλις υπάρξει κάποιο αποτέλεσμα» δήλωσε ο Μάρεϊ, ερωτηθείς σχετικά. «Δεν έχω να προσθέσω κάτι».

Συγκεκριμένα, ερωτώμενος αν έχει να κάνει κάποιο σχόλιο σχετικά με δημοσιεύματα που υποστηρίζουν ότι υπάρχει μηδενική πρόοδος στις διαπραγματεύσεις και ότι η Ντέλια Βελκουλέσκου θα επιστρέψει αύριο στην Ουάσιγκτον, ο κ. Μάρεϊ απάντησε ότι αυτή την στιγμή υπάρχει αποστολή του ΔΝΤ στην Ελλάδα και δεν υπάρχει κάτι νέο που μπορεί να προσθέσει.

Η αποστολή είναι προσηλωμένη στις διαπραγματεύσεις, επισήμανε. Θα αναφερθούμε στα αποτελέσματα της αποστολής μόλις έχουμε περισσότερα, πρόσθεσε ο κ. Μάρεϊ και τόνισε ότι δεν έχει να πει κάτι για το χρονοδιάγραμμα.

Σε ερώτηση για το ποιος είναι ο ρόλος του Ταμείου στις διαπραγματεύσεις, ο κ. Μάρεϊ απάντησε: «Η Ελλάδα είναι μέλος του ΔΝΤ. Συζητάμε με τους Έλληνες. Δεν έχω κάτι να προσθέσω».

typosthes.gr-Oikonomia

Tags: , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: