Δημοσκόπηση της Metron Analysis δίνει προβάδισμα 10,2 μονάδων στη ΝΔ

Νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ANT1 δίνει προβάδισμα 10,2 μονάδων στη Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα, η ΝΔ λαμβάνει 25,8%, έναντι 15,6 του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το 25% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι δεν ξέρει τι θα ψήφιζε αν γίνονταν την επόμενη Κυριακή εκλογές.

Τρίτο κόμμα παραμένει η Χρυσή Αυγή και ακολουθούν Δημοκρατική Συμπαράταξη και ΚΚΕ με ποσοστά 7,2% και 7%, αντίστοιχα. Στο όριο του 3% βρίσκονται οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, ενώ το Ποτάμι είναι στο 2,5%.

Στο ερώτημα για το ποιον θεωρούν καταλληλότερο πρωθυπουργό, το 21% των ερωτηθέντων είπε τον Κυριάκο Μητσοτάκη και το 12% τον Αλέξη Τσίπρα. Το 46% των ερωτηθέντων, πάντως, απαντά «Κανένας».

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε στα τέλη της περασμένης εβδομάδας με πανελλαδικό δείγμα 1.005 ατόμων, με 8 στους 10 να κρίνουν αρνητικά τον απολογισμό των δύο χρόνων της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ — ΑΝΕΛ (ποσοστό 81%, έναντι του 17% που την κρίνει θετικά).

Για την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων το 67% αξιολογεί θετικά την πολιτική της κυβέρνησης, ενώ το 52% θεωρεί θετική πολιτική την καθιέρωση του συμφώνου συμβίωσης για τα ομόφυλα ζευγάρια και το 34% αξιολογεί θετικά τη λειτουργία της Δημοκρατίας.

Όσον αφορά στη συνολική διαχείριση του προσφυγικού, θετικά αποτιμάται η κυβερνητική πολιτική μόλις από τρεις στους δέκα πολίτες. Ωστόσο, η ένταξη των προσφυγόπουλων στην εκπαίδευση αποτιμάται θετικά από τη συντριπτική πλειονότητα των ερωτηθέντων.

Ακόμη, το δημοψήφισμα αξιολογείται θετικά μόλις από το 28% των ερωτηθέντων, ενώ μόλις το 24% αξιολογεί θετικά τη «17ωρη διαπραγμάτευση» του πρωθυπουργού. Οι οκτώ στους δέκα πολίτες (79%) αξιολογεί αρνητικά τους χειρισμούς της κυβέρνησης στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές. Είναι χαρακτηριστικό ότι μόλις το 16% των ερωτηθέντων αποτιμά θετικά τη διαπραγματευτική τακτική της κυβέρνησης.

Οι πολίτες στη συντριπτική τους πλειονότητα (60%) πιστεύουν ότι οι εξελίξεις το 2017 θα είναι μάλλον απρόβλεπτες, αποτυπώνοντας ουσιαστικά το μέγεθος της αβεβαιότητας που νιώθουν οι Έλληνες.

Τέλος, οι Έλληνες πιστεύουν ότι οι επιπτώσεις από την εκλογή Τραμπ θα είναι αρνητικές για τον κόσμο περίπου σε ποσοστό 50%. Για την Ελλάδα το ποσοστό αυτό είναι μικρότερο, ενώ το 67% των πολιτών πιστεύει ότι τα πράγματα συνολικά θα εξελιχθούν χειρότερα το 2017.

politiki

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: