Δημόσια συγγνώμη ζήτησε το Facebook επειδή αφαίρεσε βίντεο για τον καρκίνο του μαστού

Δημόσια συγγνώμη ζήτησε το Facebook μετά την αφαίρεση από την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης ενός βίντεο για την ευαισθητοποίηση σχετικά με τον καρκίνο του μαστού, που είχε αναρτηθεί από ΜΚΟ της Σουηδίας.

Ο οργανισμός Cancerfonden ανήρτησε βίντεο που αποτελείται από κινούμενα σχέδια που έδειχναν γυναίκες με τα στήθη τους να απεικονίζονται από δύο ροζ κύκλους, έχοντας σκοπό να δείξει τους τρόπους με τους οποίους μια γυναίκα μπορεί να εντοπίσει ύποπτα εξογκώματα στη συγκεκριμένη περιοχή.

Από πλευράς Facebook θεωρήθηκαν, λανθασμένα, προσβλητικές αυτές οι εικόνες και κρίθηκε αναγκαίο να αφαιρεθούν, ωστόσο, λίγο αργότερα, μιλώντας στο βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο BBC, εκπρόσωπος του Facebook δήλωσε ότι το βίντεο του σουηδικού οργανισμού έχει πάρει έγκριση να παραμείνει στην ιστοσελίδα.

«Ζητούμε ειλικρινά συγνώμη, η ομάδα μας επεξεργάζεται εκατομμύρια διαφημιστικές εικόνες κάθε εβδομάδα και σε ορισμένες περιπτώσεις έχουμε εσφαλμένα προχωρήσει στην αφαίρεση ορισμένων από αυτές. Η εικόνα αυτή δεν παραβιάζει τις πολιτικές μας σχετικά με τη διαφήμιση. Ζητούμε συγνώμη για το λάθος μας και έχουμε ενημερώσει τον διαφημιζόμενο ότι επιτρέπεται το υλικό τους», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Προτού λάβει έγκριση το βίντεο από το Facebook, η Cancerfonden είχε αποστείλει ανοικτή επιστολή στην ιστοσελίδα εξηγώντας ότι η εκστρατεία «δεν είχε σκοπό να προσβάλει».

texnologia

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: