Δημοψήφισμα για τη συμφωνία με την Ε.Ε. ζητά ο Παπανδρέου

Δημοψήφισμα για τη συμφωνία με την Ε.Ε. ζητά ο Παπανδρέου

Δημοψήφισμα για τη συμφωνία με την Ε.Ε. ζητά ο Παπανδρέου
Σύμφωνα με τον κ. Παπανδρέου, τα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει αυτή η συμφωνία είναι:

- Μείωση του βάρους του χρέους με την αναδιάρθρωσή του.

- Επανεξέταση και ελάφρυνση της υποχρέωσης για υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα.

- Δυνατότητα, αντί της λιτότητας, να ανασάνει η οικονομία, να επενδύσει η χώρα σε υποδομές και ανθρώπινο δυναμικό, στηρίζοντας την ανάπτυξη και τις βιώσιμες θέσεις εργασίας, σε τομείς όπου η Ελλάδα διαθέτει συγκριτικά πλεονεκτήματα και, βεβαίως, δυνατότητα άμεσης προώθησης πολιτικών καταπολέμησης της φτώχειας.

- Υιοθέτηση ενός ελληνικού σχεδίου μεγάλων και απαραίτητων μεταρρυθμίσεων, που να αντιμετωπίζουν οριστικά τις χρόνιες παθογένειες ενός πολιτικο- οικονομικού συστήματος, ενός πελατειακού κράτους, ώστε να καταστεί βιώσιμη η ελληνική οικονομία και να μη χρειάζεται στο μέλλον να στηρίζεται σε έκτακτες δανειοδοτήσεις από τον μηχανισμό ESM.

Σε αυτό το πλαίσιο, σημειώνει ο πρόεδρος του κόμματος, το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών στηρίζει τις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης στις δύσκολες διαπραγματεύσεις, που έχει μπροστά της.

Επίσης, επισημαίνει ότι η τυφλή σύγκρουση αντιβαίνει στο πνεύμα και το κεκτημένο των αρχών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Θα βλάψει τα συμφέροντα της ΕΕ και της Ελλάδας. Πυξίδα και για τις δύο πλευρές απαιτείται να είναι μία κοινή πλεύση και συμφωνία που να υπηρετεί το αμοιβαίο συμφέρον.

Τέλος, απευθύνει έκκληση στους Ευρωπαίους εταίρους να μην αφήσουν να χαθεί η ευκαιρία για έναν έντιμο συμβιβασμό και να μην επιτρέψουν η χαραμάδα ελπίδας για συμφωνία να μετατραπεί σε χάος.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: