Δίκη Χρυσής Αυγής-Παναγιώτης Φύσσας:Ο γιος μου δέχθηκε επαγγελματικό χτύπημα

Με την κατάθεση του πατέρα του Παύλου Φύσσα, Παναγιώτη, ξεκίνησε το πρωί της Τρίτης η εξέταση της δολοφονίας του μουσικού στο Κερατσίνι πριν από δύο χρόνια από στελέχη της Χρυσής Αυγής.

Η κατάθεση Φύσσα σηματοδοτεί και την επί της ουσίας έρευνα του δικαστηρίου για τα εγκλήματα που αποδίδονται σε στελέχη και μέλη της Χ.Α.

Ο Παναγιώτης Φύσσας ξεκίνησε να μιλά, αναφέροντας όσα έμαθε για το μοιραίο βράδυ της 17ης Σεπτεμβρίου.
“Ξέρω κάποια πράγματα από δίκη μου αντίληψη. Στις 17/9 υπήρχε ένα ποδοσφαιρικό παιχνίδι του Ολυμπιακού κι πήγε στην Αμφιάλη να το δει. Δεν ήξερα ότι ήταν άνδρο χρυσαυγιτών. Αν μου το έλεγε, θα του έλεγα να σηκωθεί και να φύγει. Κατά τις 12 παρά πήγα σπίτι για ύπνο. Κατά τις 11 μου είπε ότι ήταν στην καφετέρια Κοράλι. Μετά χτύπησε το τηλέφωνο, μου είπαν “έχουν μαχαιρώσει το παιδί σου, όταν έφτασα στην Τσαλδάρη, είχε κίνηση, άκουγα σειρήνες, πλησιάζω και βλέπω τη Χρύσα (σ.σ. κοπέλα του Π. Φύσσα να κάθεται στο πεζοδρόμιο και να έχει τον Παύλο στα πόδια της. Σκέφτηκα ότι ήταν χρυσαυγίτες γιατί από τα τραγούδια του, τους ενοχλούσε. Σε αυτούς απευθυνόταν τα τραγούδια του”, είπε.
Ο Π. Φύσσας υποστήριξε ότι άρχισε να έχει ανησυχίες, όταν συνειδητοποίησε πως δεν είχαν σειρήνες στο ασθενοφόρο, ενώ στο νοσοκομείο ο γιατρός του είπε: “Ήταν πολύ επαγγελματικό το χτύπημα. Δεν προλάβαμε να κάνουμε τίποτα”.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στη μητέρα του Παύλου Φύσσα, Μάγδα: “Ρωτούσα τον Παύλο, τί να πω τώρα στη μάνα σου και πώς να το πώ; Τί να της έλεγα; Σκοτώσαν το παιδί; Της είπα ότι ο Παύλος χτύπησε στο κεφάλι, δεν ήταν τίποτα σοβαρό. Αργότερα έμαθε. Στο αυτοκίνητο η Χρύσα μου είπε, ότι ήταν μια παρέα 7 άτομα του Παύλου και έβλεπαν μπάλα. Έξω από το Κοράλι, βρήκαν μια ομάδα που φώναζαν υβριστικά συνθήματα εναντίον τους, περίπου 60 άτομα. Δεν ήξεραν γιατί τους έβριζαν. Ένα άτομο τους είπε “θα τους μιλήσω εγώ και θα φύγετε. Μην κάνετε φασαρία”.

Η παρέα του Παύλου Φύσσα σηκώθηκε και έφυγε από την καφετέρια και καθ όδόν δέχθηκαν επίθεση από ομάδα Χρυσαυγιτών που τους κυνήγησε μέχρι την Τσαλδάρη. Οι υπόλοιποι από την παρέα έφυγαν και ο Παύλος Φύσσας έμεινε μόνος.

Μέρος της κατάθεσης του Παναγιώτη Φύσσα
Πρόεδρος: Του επιτέθηκαν;

Πατέρας: Του επιτέθηκαν, είχαν τους λόγους τους. Οι επιθέσεις ήταν τακτικές και από άτομα δύο η τρία κάθε φορά. Συνολικά οι παρόντες ήταν 18. Δεν ξέρω πόσο κράτησε αυτό. Μέχρι που εμφανίστηκε ο επαγγελματίας δολοφόνος Ρουπακιάς.

Πρόεδρος: Δεν μπορούσε να φύγει ο γιός σας;

Πατέρας: Τον είχαν εγκλωβίσει. Μόλις εμφανίστηκε ο επαγγελματίας δολοφόνος Ρουπακιάς,

Πρόεδρος: Αυτά σας τα λέει η Χρύσα;

Πατέρας: Άκουσα να λένε ότι τον μαχαίρωσε και το έστριψε το μαχαίρι.

Πρόεδρος: Ποιός το λέει;

Πατέρας: Ο γιατρός στο νοσοκομείο είπε ότι ήταν επαγγελματικό το χτύπημα και το αίμα διαχύθηκε εσωτερικά. Γι αυτό δεν είδα αίματα στο πεζοδρόμιο. Το παιδί μου πάντως άντεξε για τέσσερα λεπτά και έδειξε τον δολοφόνο του. Είπε στον αστυνομικό αυτός με μαχαίρωσε.

Πρόεδρος: Είχαν προηγούμενα ο γιος σας και ο Ρουπακιάς;

Πατέρας: Δεν νομίζω να γνωρίζονταν. Μάρτυρας μου είπε ότι ο Παύλος, μόλις τον χτύπησε ο Ρουπακιάς, του είπε: Με μαχαίρωσες και φεύγεις;

Πρόεδρος: Πότε επήλθε το μοιραίο στο ασθενοφόρο ή πριν;

Πατέρας: Μόλις πήγα πιστεύω ότι το παιδί μου είχε φύγει. Απλά δεν είδα αίματα και δεν ήθελα να το πιστέψω. Είχε δύο χτυπήματα στην καρδιά.

Πρόεδρος: Γιατί λέτε ότι το χτύπημα ήταν επαγγελματικό;

Πατέρας: Γιατί το έστριψε για να διαχυθεί εσωτερικά το αίμα και να πεθάνει.

Πρόεδρος: Δεν γνωρίζονταν, δεν είχαν διαφορές. Γιατί να τον σκοτώσει; Γιατί να του καταφέρει δύο μαχαιριές;

Πατέρας: Γιατί αυτή η οργάνωση κλείνει στόματα σε φωνές που είναι αντίθετες. Τα τραγούδια του ήταν αντιφασιστικά και τους ενοχλούσαν.

Πρόεδρος: Ποιούς ενοχλούσαν;

Πατέρας: Οταν νομίζει, ότι βρίζει και κάνει τον Ελληναρά και ότι θα σώσει την πατρίδα του, γιατί αυτό ήταν το στυλάκι του Ρουπακιά, αυτή η αντίληψη τον οδήγησε στο φόνο.

Πρόεδρος: Μόνος πήγε, αν είχε αυτές τις αντιλήψεις που λέτε, τί έγινε;

Πατέρας: Συνεννοήθηκαν μεταξύ τους με τα τηλέφωνα. Εντολή πήρε.

Πρόεδρος: Από πού;

Πατέρας: Από τον αρχηγό, από ποιόν άλλον. Αυτός δεν ανέλαβε τώρα την ευθύνη; Αυτοί δεν κάνουν τίποτα χωρίς εντολή.

Action24.gr-Politiki

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: