Διευκρινίσεις από την Ιερά Σύνοδο: «Ανοιχτοί για τους ιερείς, όχι για τους πιστούς» οι ιεροί ναοί τη Μ. Εβδομάδα

«Η Ιερά Σύνοδος δεν προτρέπει κανέναν πιστό να έλθει στην εκκλησία, οι εκκλησίες δεν είναι ανοιχτές για τους πιστούς» και το άνοιγμα των θυρών των ιερών ναών τη Μεγάλη Εβδομάδα που προβλέπεται στη σχετική εγκύκλιο «αφορά τους ιερείς και το προσωπικό» των ναών.

Τα παραπάνω διευκρίνισε ο μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου Ιερόθεος, ως εκπρόσωπος τύπου της Εκκλησίας της Ελλάδος αναφορικά με τα ζητήματα της πανδημίας του κορωνοϊού.

Στην διευκρινιστική ανακοίνωση επισημαίνεται: «Η υπ’αριθ. 3018/7.4.2020 εγκύκλιος της Ιεράς Συνόδου απευθύνεται προς τους Μητροπολίτες και όχι τους πιστούς και κατά συνέπεια δεν είναι έγγραφο προτρεπτικό για προσέλευση στην Εκκλησία, αφού μάλιστα η Ιερά Σύνοδος δεν δύναται να “νομοθετήσει” αντίθετα προς όσα προβλέπουν οι αποφάσεις της Πολιτείας».

Όπως σημείωσε ο μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου, πέρα απ’ όσα αναφέρουν οι αποφάσεις της Πολιτείας, η Ιερά Σύνοδος προτρέπει παράλληλα όλους τους πιστούς «να κατανοήσουν ότι την φετινή Μεγάλη Εβδομάδα και την Ανάσταση, κατ’ άκραν εκκλησιαστική οικονομία και επειδή οφείλουμε όλοι να συνειδητοποιήσουμε την κρισιμότητα των καιρών, οφείλουμε να παραμείνουμε στο σπίτι, προσηλωμένοι στην κατ’οίκον προσευχή».

ellada

Tags: , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: