Η ιστορία του αντιτορπιλικού «Αδρίας» – Οι 204 ήρωες και το πλοίο τους

Είναι μια πραγματική ιστορία θριάμβου που στην Αμερική θα είχε γίνει ταινία στο Χόλιγουντ από την δεκαετία του 1940. Στην Ελλάδα όμως περίμενε σχεδόν 80 ολόκληρα χρόνια για να γραφτεί.

Είναι γεμάτη από αναπάντεχα γεγονότα, γυρίσματα της τύχης αλλά κυρίως ηρωισμό και αγάπη για την πατρίδα. Πρωταγωνιστούν μια χούφτα Έλληνες που κατάφεραν να γράψουν το όνομά του πλοίου τους με χρυσά γράμματα στα πεπραγμένα του δοξασμένου Πολεμικού Ναυτικού. Πρόκειται για ένα θρυλικό αντιτορπιλικό του ελληνικού στόλου κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, την βιογραφία του οποίου έγραψε η δημοσιογράφος Μαργαρίτα Πουρνάρα και θα κυκλοφορήσει σε λίγο στα βιβλιοπωλεία. Τίτλος της: «Αδρίας. Ηταν Ολοι Τους Ηρωες».


Ο Αδρίας το 1942 παρεχωρήθη ολοκαίνουριος από το Βρετανικό Βασιλικό Ναυτικό στους Ελληνες

Η έκδοση της ΑΜΚΕ Κύκλωψ παρουσιάστηκε πριν από λίγες ημέρες στην Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου και του Αρχηγού του Πολεμικού Ναυτικού Στυλιανού Πετράκη, ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό.


Η έκδοση της ΑΜΚΕ Κυκλωψ

Η ΑΜΚΕ Κύκλωψ του Δραμινού ναυπηγού Άρη Θεοδωρίδη που εξέδωσε την βιογραφία έχει αναπτύξει φιλανθρωπική δράση με επίκεντρο την πόλη της Βορείου Ελλάδος όπου σύντομα θα δημιουργηθεί ένα Μουσείο Φωτογραφικών Μηχανών. Θα στεγαστεί σε ένα αποκατεστημένο αρχοντικό της Δράμας, το «Μαρμάρινο Σπίτι».

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: