Διαρροή και δυσοσμία αναστάτωσαν το Πανεπιστημιακό

Κλειστό παραμένει προληπτικά τις τελευταίες εβδομάδες το Ανοσολογικό Εργαστήριο στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, εν αναμονή των επίσημων αποτελεσμάτων μετρήσεων που υπήρξαν μετά την παρουσίαση δυσοσμίας στον χώρο.
Το πρόβλημα ξεκίνησε μετά από λιποθυμικό επεισόδιο που είχε παρασκευάστρια του εργαστηρίου η οποία μάλιστα χρειάστηκε να μεταφερθεί στα επείγοντα του νοσοκομείου όπου και της προσφέρθηκαν οι πρώτες βοήθειες.
Παράλληλα, εργαζόμενοι στο νοσοκομείο, διαμαρτυρήθηκαν τόσο για δυσοσμία όσο και τσούξιμο στα μάτια, καθιστώντας επιτακτική τη διενέργεια ελέγχου.
Με απόφαση της διοίκησης του νοσοκομείου ερεύνησε τον χώρο εταιρία από την Αθήνα οι υπεύθυνοι της οποίας αρχικά γνωμάτευσαν ότι το πρόβλημα προέκυψε από χημικές ενώσεις αντιδραστηρίων καθώς και από διαρροή βουτανίου από γκαζάκι, σύμφωνα με πληροφορίες, όχι πάντως πάνω από τις φυσιολογικές τιμές.
Δείγματα που συνέλεξαν οι υπεύθυνοι της εταιρίας έχουν σταλεί στη Γερμανία για περαιτέρω έλεγχο και μέχρι την αποστολή των οριστικών αποτελεσμάτων κρίθηκε σκόπιμο να παραμείνει κλειστό το Ανοσολογικό Εργαστήριο.
Στο μεσοδιάστημα υπήρξαν ανάλογα παράπονα για δυσοσμία και σε άλλα τμήματα του ΠΓΝΛ, και συγκεκριμένα στο Ακτινολογικό και το Μικροβιολογικό, χωρίς πάντως να έχουν μέχρι στιγμής επιβεβαιωθεί, τουλάχιστο από κλιμάκιο με επικεφαλής τον γιατρό εργασίας που έχει δραστηριοποιήσει η διοίκηση.
Σε κάθε περίπτωση, η αποστολή των αποτελεσμάτων από τη Γερμανία θα οριστικοποιήσει τόσο το τι ήταν αυτό που προκάλεσε ανησυχία στους εργαζόμενους του ΠΓΝΛ, όσο και τις τυχόν ενέργειες στις οποίες θα πρέπει να προβεί η διοίκηση προκειμένου να διαφυλάξει την ασφάλεια εργαζομένων και ασθενών.

Πηγή: Ελευθερία

topika

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: