Διαμάχη Ρεπουμπλικανών και Δημοκρατικών για 50 μετανάστες στη Μασαχουσέτη

Πενήντα μετανάστες που είχαν σταλεί στο νησί Μάρθας Βίνγιαρντ, στη Μασαχουσέτη, εν μέσω της πολιτικής αντιπαράθεσης μεταξύ Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικάνων για το μεταναστευτικό, θα μεταφερθούν προσωρινά σε στρατιωτική βάση, ανακοίνωσε την Παρασκευή ο κυβερνήτης της Πολιτείας.

Οι μετανάστες, οι περισσότεροι από τη Βενεζουέλα, έφτασαν την Τετάρτη στο νησί με τους αμπελώνες, όπου διατηρούν εξοχικές κατοικίες πολλοί εύποροι Αμερικανοί. Στάλθηκαν εκεί με πτήσεις από το Τέξας, όμως ο Ρεπουμπλικάνος κυβερνήτης της Φλόριντας Ρον ΝτεΣάντις υποστηρίζει ότι εκείνος ήταν που οργάνωσε τη μεταφορά τους.

Παρά την κινητοποίηση των τοπικών αρχών για να βοηθήσουν τους νεοαφιχθέντες, μεταξύ των οποίων υπάρχουν και μικρά παιδιά, το νησί δεν διαθέτει τα μέσα για να τους προσφέρει μόνιμο κατάλυμα, ανέφερε το γραφείο του Δημοκρατικού κυβερνήτη της Μασαχουσέτης, Τσάρλι Μπέικερ. Σήμερα προτάθηκε να μεταφερθούν προσωρινά στην Κοινή Στρατιωτική Βάση του Κέιπ Κοντ. «Οι οικογένειες δεν θα χωριστούν», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση, αλλά στη βάση αυτή θα έχουν πρόσβαση σε ιατρικές και νομικές υπηρεσίες.

Τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι έχει ήδη ξεκινήσει η διαδικασία για τη μεταφορά τους. Ορισμένοι από τους μετανάστες είπαν ότι δεν γνώριζαν ότι θα τους στείλουν στο νησί.

Ο Δημοκρατικός βουλευτής Τζούλιαν Σάιρ ζήτησε τη διενέργεια έρευνας για το θέμα.

«Δεν ξέρω αν αντιστοιχεί ή όχι στον νομικό ορισμό της διακίνησης ανθρώπων, ταιριάζει όμως με τον ηθικό ορισμό της διακίνησης ανθρώπων. Και πιστεύω ότι θα πρέπει πραγματικά να το εξετάσουμε. Ελπίζω ότι το υπουργείο Δικαιοσύνης θα εξετάσει το θέμα», είπε μιλώντας σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό.

Η αποστολή μεταναστών στα προπύργια των Δημοκρατικών έχει εξελιχθεί σε «πολιτικό όπλο» των ηγετικών στελεχών της αμερικανικής δεξιάς οι οποίοι καταγγέλλουν με αυτόν τον τρόπο τη μεταναστευτική πολιτική του προέδρου Τζο Μπάιντεν.

Το πρωί της Πέμπτης, δύο λεωφορεία με μετανάστες έφτασαν κοντά στην κατοικία της αντιπροέδρου Κάμαλα Χάρις στην Ουάσινγκτον, η οποία έχει αναλάβει να διαχειριστεί το «καυτό» θέμα της μετανάστευσης. Τα λεωφορεία στάλθηκαν εκεί από τον Ρεπουμπλικάνο κυβερνήτη του Τέξας Γκρεγκ Άμποτ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: